Emekliye Zam Var mı Yok mu?

Emekliye Zam Var mı Yok mu?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çorum mitinginde yaptığı konuşmada seyyanen zam bekleyen emeklilere seslendi.

Başkan Erdoğan, "Emeklilerimizin yükünü hafifletmek için elimizden geleni yapıyoruz. Kamu bankalarımızın promosyon tutarını 8 ila 12 bin liraya kadar yükselttik. Özel bankalar da bu tutarların altında kalmayacaklar. Ramazan Bayramı ikramiyesini ise 2-5 Nisan arasında hesaplara yatırıyoruz. İnşallah bundan sonra da emeklilerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz" dedi.

Erdoğan ayrıca, enflasyonun ikinci yarıda düşeceğini belirterek, "Fiyat istikrarını sağlamadan yapılan maaş zamlarının nasıl eridiğini en iyi sizler biliyorsunuz. İnşallah enflasyonun düşmeye başladığını göreceğiz. Bütçe imkanlarını genişletmek için hazırlıklarımız var. Emeklilerin ve çalışanların alım gücünü artırmaya başlayacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

Emekli maaşlarıyla ilgili seyyanen zam iddiaları hakkında konuşan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ise, "Böyle bir çalışma arz ederse haberimiz olacak. Bizim böyle bir çalışmamız yok" açıklamasını yaptı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP lideri Özgür Özel ise emeklilere yönelik taleplerini dile getirdi. Akşener, 10 bin lira seyyanen zam yapılmasını, Özel ise her emekliye 7 bin lira seyyanen zam yapılmasını istedi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum