Emeklilere bölgesel destek

Emeklilere bölgesel destek
Son dakika haberi… Emekli maaşlarına bölgesel destek geliyor. Onay çıktı, zam yerine bu yol izlenecek.

AK Parti hükümeti seçim öncesinde emeklilerin talep ettiği maaş zammını yapamadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dün kabine toplantısı sonrasında seçim öncesi seçim ekonomisi politikasını izlemediklerini dile getirdi. Ancak emekliler bu durumda ciddi bir geçim sıkıntısı yaşıyor. Hükümetin bu konuya yeni çözümü de belli oldu. Emekliye ilave zam yapılmadı ancak bölgesel farklılıklar göz önünde bulundurularak geliri olmayan emekliler için bölgesel destek geliyor. Yeni düzenleme için hazırlıklar başladı.

Emekliler yılbaşında yüksek oranda zam almalarına rağmen Türkiye'deki ekonomik kriz sebebiyle zor günler geçirmeye devam ediyor. Milyonlarca emekli neredeyse açlık sınırının altında yaşamını sürdürmeye çalışırken seçim öncesinde beklenen zam haberi de bir türlü gelmemişti. Ekonomik durum nedeniyle emeklilerin istediği zammı yapamayan AK Parti hükümeti şimdi yeni çözümler üzerinde duruyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Dar gelirli ve maaş dışında başka bir geliri olmayan emeklilere ek destekler verilmesi için harekete geçti. Özellikle emeklilerin önemli giderleri olan Gıda ve barınma gibi giderler için yeni destekler planlanıyor. Üstelik bölgelere göre yapılacak olan destek ödemeleri de değişecek. Hükümetin yeni hazırlıkları ve emekliye verilecek bölgesel destekler haberimizde…

EMEKLİNİN MADDİ YÜKÜ HAFİFLETİLECEK

AK Parti, emeklilerin maddi zorluklarını hafifletmek amacıyla çeşitli destekler sağlamayı planlıyor. Bu destekler özellikle emeklilerin kira, enerji ve temel ihtiyaçlarına yönelik olacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın koordinasyonunda yürütülen çalışmalar çerçevesinde, en düşük maaş alan ve ikinci bir geliri olmayan emekliler bu yardımlardan yararlanacak. Destekler, emeklilerin yaşadığı bölgeye ve öncelikli ihtiyaçlarına göre farklılaşacak şekilde tasarlanıyor.

sgkdan-emekli-ve-calisana-kotu-haber-maaslardan-ek-kesinti-yapilacak-1-001.jpg

BÖLGESEL OLARAK DEĞİŞECEK MİKTARLARDA YARDIMLAR VERİLECEK

Özellikle büyük şehirlerde yaşayan emekliler için kira yardımı, kış şartlarının sert geçtiği bölgelerde ise enerji desteği sağlanması planlanmakta. Bu destekler için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın 2024 bütçesinde ayrılan sosyal destekler fonundan yararlanılacak. Şu an için bu desteklerle ilgili herhangi bir yasal düzenleme ihtiyacı öngörülmemekte; destekler doğrudan Bakanlık koordinasyonunda sağlanacak.

MAAŞ ZAMMI TEMMUZ AYINA KALDI

Parti yetkilileri, seçim öncesi sıklıkla gündeme gelen emekli maaşlarında iyileştirme konusunun şimdilik gündemlerinde olmadığını, maaş artışlarının Temmuz ayında yapılacak olan altı aylık enflasyon oranına göre belirleneceğini belirttiler. Emeklilere sağlanacak bu desteklerin detayları ve uygulanacak planlar çalışmalar tamamlandığında netleşecek.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.