IBAN'la ödeme alma cezası ne kadar?

IBAN'la ödeme alma cezası ne kadar?
Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yaptığı denetimler sonucunda, IBAN ile ödeme alan işletmelere sert cezaların kesileceği açıklandı. Peki, IBAN ile ödeme alma cezası ne kadar?

Son dönemde işletmelerin banka kartı veya kredi kartı yerine IBAN ile ödeme alma yöntemine geçiş yapması, vergi usulsüzlüklerine ve dolandırıcılık vakalarına zemin hazırlamış gibi görünüyor.

IBAN ile ödeme alıp fiş vermemek veya fatura kesmemek gibi suistimallerde bulunan işletmelere her bir fiş için 3.400 TL, her bir fatura için ise 3.400 liradan az olmamak üzere belgede yer alması gereken tutarın yüzde 10'u oranında özel usulsüzlük cezası kesilecek.

Banka POS cihazlarının yüksek komisyon oranları ve alışveriş bedellerinin tahsil sürelerinin uzaması gibi nedenlerle, pek çok işletme IBAN ile ödeme almayı tercih ediyor. Ancak, bu durum vergi kaybına ve haksız rekabete neden oluyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, IBAN ile ödeme alan işletmelerin banka hesaplarını ve işlem geçmişlerini detaylı bir şekilde incelemeye aldı. İşletmelerin gerçek gelirlerini beyan etmemesi durumunda vergi incelemeleri yapılarak cezalar kesilecek.

Bu gelişmeler, işletmelerin ödemelerini banka hesapları üzerinden alırken vergi mevzuatına uygun hareket etmelerinin önemini bir kez daha gösteriyor. Esnafın ve tüketicilerin güvenliği ve dürüst ticaret ortamının korunması için yapılan denetimler, vergi kaçakçılığının önlenmesi adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.