Doğal gaz yardımı yattı mı, ne zaman yatacak?

Doğal gaz yardımı yattı mı, ne zaman yatacak?
Doğal gaz yardımlarının hesaplara yatırılma tarihleri, birçok ihtiyaç sahibi aile tarafından merak ediliyor.

2024 yılı için ocak ve şubat aylarına ilişkin doğal gaz yardımı ödemelerinin ne zaman yapılacağına dair merak edilenler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın açıklamalarıyla netlik kazanıyor. Ancak, belirtilen döneme ilişkin doğal gaz yardımı ödemeleri ile ilgili vatandaşları sevindirecek müjdeli bir haber var mı, gelin hep birlikte bakalım.

BAKAN GÖKTAŞ'TAN DOĞAL GAZ DESTEĞİ AÇIKLAMASI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 584 bin 941 ihtiyaç sahibi haneye toplamda 399 milyon 947 bin lira doğal gaz tüketim desteği ödeneceğini belirtti. Bakan Göktaş, yapılan ısınma yardımları kapsamında hayata geçirilen Doğal Gaz Tüketim Desteği'ni dönemsel olmaktan çıkarıp düzenli hale getirdiklerini vurguladı.

Yapılan açıklamalara göre, artık her ödeme döneminde ayrı başvuruya gerek kalmayacak. Halihazırda ev sahibi veya kiracı olarak doğal gaz arzı sağlanan ilçelerde ikamet eden ve hanesinde mesken türü doğal gaz aboneliği bulunan vatandaşlar, başvurularının onaylanmasının ardından ikamet ettikleri haneye ait faturalarını ödeme birimlerine ibraz etmeleri yoluyla düzenli olarak yararlanabilecekler.

OCAK VE ŞUBAT AYI DOĞAL GAZ YARDIMI NE ZAMAN YATACAK?

Bakan Göktaş'ın açıklamalarına göre, başvurular 2023 aralık ayında e-Devlet "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" üzerinden alınmaya başlandı ve ödemeler bu doğrultuda yapılmaya başladı. Ocak ve şubat ayları için ise toplamda 399 milyon 947 bin lira ödeme yapılacak. Dolayısıyla, Ocak ve şubat ayı doğal gaz yardımı ödemelerinin hesaplara yatırıldığı bilgisine ulaşılmıştır.

DOĞAL GAZ YARDIMI NE KADAR?

Ödemelerde ısıl harita baz alınıyor ve belirlenen destek tutarı yıllık 1500 ila 3500 lira arasında değişiyor. İklim şartlarına göre tutarda bölgesel farklılıklar olabileceği de belirtiliyor. Bu destekten faydalanabilmek için bazı kriterlerin sağlanması gerekiyor, bunlar arasında Türk vatandaşı olmak, e-Devlet üzerinden başvuru yapmak, doğal gaz arzı sağlanan ilçede ikamet etmek, doğal gaz aboneliği bulunmak gibi şartlar bulunuyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.