Bozdağ: Erdoğan Yeniden Aday Olabilir

Bozdağ: Erdoğan Yeniden Aday Olabilir
TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yasanın Verdiği Yetkiyle Son Seçimim" açıklamasına ilişkin önemli bir değerlendirme yaptı. İşte detaylar:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katıldığı Etkinlikte Yaptığı Açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından düzenlenen 7. Gençlik Buluşması öncesinde vakfın 81 il temsilcisiyle bir araya geldi. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada "Yasanın verdiği yetkiyle bu seçim son seçimim ama buradan çıkacak netice benden sonra gelecek kardeşlerim için bir emanetin devri olacak." ifadelerini kullandı.

Bozdağ'ın Değerlendirmesi

TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamasını değerlendirerek, "Belki de vakti gelince TBMM seçimlerin yenilenmesi kararı alarak, Cumhurbaşkanımıza yeniden adaylık yolunu açabilir." dedi. Bozdağ, Anayasa'nın hükümlerine atıfta bulunarak, Cumhurbaşkanının ikinci döneminde Meclis tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde, Cumhurbaşkanının bir defa daha aday olabileceğini belirtti.

Bozdağ'ın Sosyal Medya Paylaşımı

TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, "Bu seçim, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da ifade ettiği gibi son seçimidir. Ancak Anayasa'ya göre, 'Cumhurbaşkanının görev süresi beş yıldır. Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir.' Cumhurbaşkanının ikinci döneminde Meclis tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde, Cumhurbaşkanı bir defa daha aday olabilir." ifadelerine yer verdi.

Gelecek İçin Belirsizlik

Bozdağ'ın açıklamalarıyla birlikte, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "son seçimim" açıklaması ve Anayasa'daki hükümler arasında bir belirsizlik ortaya çıktı. Yarınlar ne getireceği bilinmezken, Bozdağ'ın ifadeleri geleceğe dair çeşitli senaryoları akıllara getiriyor. Görelim Mevla neyler, neylerse güzel eyler...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.