Akaryakıt sektöründe önemli değişiklik! Tek fiyat dönemi ne demek?

Akaryakıt sektöründe önemli değişiklik! Tek fiyat dönemi ne demek?
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıt istasyonlarında farklı isimlerle satılan dizel ve benzinde uygulanan fiyat farklarını kaldırmaya hazırlanıyor.

Daha önce istasyonlarda "Ultra Force, Power, FuelSave, VMax, VPro" gibi ifadelerle satılan akaryakıtlar, genellikle daha yüksek fiyatlarla tüketicilere sunuluyordu. Ancak EPDK'nın yeni düzenlemesiyle bu ayrıcalıklı isimlerin sonu geliyor. Artık istasyonlarda sadece düz şekilde benzin, motorin (dizel) ve LPG satışı yapılacak.

EPDK'nın "Farklılaştırılmış Akaryakıtlara İlişkin Kurul Kararında Değişiklik Yapılmasına Dair Kurul Karar Taslağı" ile bu değişim önümüzdeki günlerde hayata geçecek. Taslak, 30 Nisan 2024 tarihinde yürürlüğe girmesi planlanıyor.

Sabah gazetesinin haberine göre; farklı isimlerle satılan akaryakıtların, araçlara ekstra performans kazandırdığı, yakıt tasarrufu sağladığı ve motoru temizlediği iddialarıyla tüketicilere sunuluyordu. Ancak bu isimlerin artık kullanılmayacak olması, tüketicilerin daha şeffaf ve adil bir fiyatlandırmayla karşılaşacağını gösteriyor. Bu değişim, tüketicilerin akaryakıt alırken daha bilinçli ve doğru kararlar vermelerine yardımcı olabilir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.