Ağrılı Tiryakilerin Dikkatine! Sigara Paketleri Değişiyor

Ağrılı Tiryakilerin Dikkatine! Sigara Paketleri Değişiyor
Tarım ve Orman Bakanlığı, sigara paketlerinde önemli değişiklikler yapmak için adım attı. İşte detaylar...

Yapılacak yönetmelik değişikliği ile birlikte sigara paketlerinin üzerinde artık fiyat bilgisi de yer alacak. Üretim tarihi ve yeri bilgisinin yanı sıra fiyat da paketlerin üzerinde yer alacak. Bu değişiklikle tüketicilere daha şeffaf bir bilgi sunulması hedefleniyor.

Üretim Belgesi Zorunluluğu

Türkiye'de tütün mamulü üretimi yapabilmek için, bakanlıktan Üretim ve Faaliyet Uygunluk Belgesi almak zorunlu hale gelecek. Bu belge, üreticilerin ve ürünlerin belirlenmesi ve izlenmesi açısından önem taşıyacak.

Emisyon Seviyeleri Kontrol Edilecek

Ürünlerin piyasaya arzı için başvurularda, tütün mamulünün fiziksel ve kimyasal özelliklerinin yanı sıra emisyon seviyeleri de göz önünde bulundurulacak. Sigara için belirlenen emisyon sınırlarının aşılmaması için titiz bir kontrol yapılacak.

Kayıtdışı Üretimle Mücadele

Firmaların sigara paketleme makineleri için aldığı izinler, ürün izleme sistemi kurulumu için ilgili mercilere bildirilecek. Aynı marka altında piyasaya sürülen ürünlerde, bir üretici veya ithalatçı tarafından kontrol sağlanacak. Bu adımlarla kayıtdışı üretimin önlenmesi amaçlanıyor.

(HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.