Ağrı’da kazanlar ‘vişne reçeli’ için kaynıyor

Ağrı’da kazanlar ‘vişne reçeli’ için kaynıyor
Ağrılı ev kadınları yaklaşan kış mevsimi öncesi topladıkları vişneleri kazanlarda kaynatarak reçel yapıyor.

Ağrılı ev kadınları yaklaşan kış mevsimi öncesi topladıkları vişneleri evlerinin bahçelerinde kurdukları kazanlarda kaynatarak reçel elde ediyor. Özellikle kış mevsiminde kahvaltının vazgeçilmesi olan reçel grubu kadınların yoğun ve yorucu çalışmaları sonucu sofradaki yerini alıyor. Yoğun ateşte saatlerce kaynattıkları vişneden reçel elde eden kadınlar, daha sonra bu reçelleri cam kavanozlara doldurarak kış mevsiminde kahvaltıda tüketmek üzere bekletiyor. Ev ekonomisine katkıda bulunmak isteyen kadınlar ise elde ettikleri reçelleri satışa sunarak aile bütçesine katkıda bulunuyor.

“Soframızın vazgeçilmesi vişne reçeli oluyor”

Her sene kış mevsimi öncesi reçel çeşitleri yaparak sofralarını zenginleştirmeye çalıştıklarını belirten ev kadınlarından Nesibe Yıldız, “Her sene sonbahar mevsiminde çeşit çeşit meyvelerden reçeller yaparak soframızdaki yerini hazır hale getiriyoruz. Bu şekilde daha az masrafla daha güzel ve sağlıklı yiyecekler elde etmeye çalışıyoruz. Ancak yaptığımız reçeller arasında soframızın vazgeçilmezi vişne reçeli oluyor genelde. Bazılarımız yaptığı reçeli sofrasına taşıyor bazılarımız da ev ekonomisine katkı sağlamak için satışa sunarak eşlerinin ve evinin ekonomisine katkıda bulunuyor.”

whatsapp-image-2021-09-30-at-09-54-17.jpegwhatsapp-image-2021-09-30-at-09-54-18-1.jpegwhatsapp-image-2021-09-30-at-09-54-18.jpegwhatsapp-image-2021-09-30-at-09-54-19.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.