Serap Yazıcı neden gözlük takıyor?

Serap Yazıcı neden gözlük takıyor?
Prof. Dr. Serap Yazıcı kimdir? Serap Yazıcı neden gözlük takıyor?

Prof. Dr. Serap Yazıcı'nın Hikayesi: Gözlük Tercihinin Ardındaki Nedenler

Fatih Altaylı'nın programı Teke Tek'e konuk olan Prof. Dr. Serap Yazıcı, gözlük takmasıyla dikkat çekti ve merak konusu oldu. İşte, Serap Yazıcı'nın yaşamı ve gözlük tercihinin ardındaki sebepler.

Prof. Dr. Serap Yazıcı'nın Akademik Geçmişi Serap Yazıcı, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Bristol Üniversitesi'nde 'Otoriter Sistemlerden Demokrasiye Geçiş' temalı bir programa katılarak yüksek lisansını tamamlamış ve Hukuk Doktoru unvanını almıştır.

1962 yılında Ankara'da doğan Serap Yazıcı, akademik kariyerine Ankara Üniversitesi'nde başlamış ve daha sonra yurt dışında da eğitim almıştır. İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Anayasa hukuku profesörü olarak görev yapmış ve sonrasında Gelecek Partisi'ne katılarak İnsan Hakları Başkanı olarak atanmıştır.

Prof. Dr. Serap Yazıcı'nın Gözlük Tercihi Serap Yazıcı'nın gözlük takma tercihinin ardında yatan nedenler nelerdir?

Prof. Dr. Serap Yazıcı'nın gözlük takma tercihi, 13 yaşında geçirdiği trafik kazasında annesini kaybetmesi ve görme yetisini kaybetmesiyle ilgilidir. Bu sebeple, güneş gözlüğü takarak yaşamını sürdürmektedir. Gözlükleri, hem koruyucu bir özellik taşırken hem de kişisel bir tercih olarak hayatının bir parçası haline gelmiştir.

Prof. Dr. Serap Yazıcı'nın akademik başarıları ve gözlük takma tercihinin ardındaki kişisel hikayesi, onun kamuoyunda merak uyandıran bir isim olmasını sağlamaktadır. Gözlükleri, yaşamının bir simgesi haline gelirken, başarıları ve bilgisiyle de ön plana çıkmaktadır.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.