Yapay zeka güzellik yarışması düzenleyecek

Yapay zeka güzellik yarışması düzenleyecek
Dünyada bir ilki temsil eden "Miss AI" yapay zeka güzellik yarışması duyuruldu.

Bu yarışmada, bilgisayar tarafından üretilen kadınlar güzellik, teknoloji ve sosyal medya nüfuzu kategorilerinde yarışacaklar ve birincilik ödülü olarak 20 bin dolar kazanma şansı elde edecekler.

"Fanvue Miss AI" yarışmasında katılımcılar, yapay zeka tarafından oluşturulan karakterler olarak bir jüri heyeti karşısında performans sergileyecekler. Yarışmacılar güzellikleri, sosyal medya etkileri ve yapay zeka araçlarını kullanma becerileri gibi özelliklerine göre değerlendirilecek.

Etkinliğin Kurucu Ortağı Will Monanage, bu tür etkinliklerin "yapay zekanın Oscar'ları" olmasını umduklarını belirtiyor. Yarışmaya katılmak isteyenlerin, yapay zeka tarafından oluşturulmuş bir kadın karakterin görüntüsünü ve bir dizi soruya verilecek yanıtları göndermeleri gerekiyor.

Yarışmanın dikkat çeken özelliklerinden biri ise jüri üyelerinin bile yapay zeka tarafından oluşturulmuş olması. Jüri panelinde, sosyal medyada büyük takipçi kitlesine sahip iki yapay zeka fenomeni Aitana Lopez ve Emily Pelligrini yer alıyor.

Yarışmacılar güzellik ve yeteneklerinin yanı sıra, yapay zeka araçlarını kullanarak dijital sanat eserleri oluşturma yetenekleri ve sosyal medyadaki etkileşimleri de değerlendirilecek. Hayran sayıları ve takipçilerle kurdukları etkileşim de değerlendirme kriterleri arasında yer alacak.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.