Nisan ayında en çok hangi yatırım aracı kazandırdı?

Nisan ayında en çok hangi yatırım aracı kazandırdı?
Nisan ayında yatırım araçlarının performansı oldukça merak edilen bir konu. İşte nisan ayında kazandıran yatırım araçları ve performansları...

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, aylık en yüksek reel getiri, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde BIST 100 endeksinde gerçekleşti.

Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde, külçe altın yatırımcısına yüzde 1,37 oranında reel getiri sağlarken; mevduat faizi (brüt) yüzde 0,56, Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) yüzde 0,76, dolar yüzde 2,55 ve Euro yüzde 3,87 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi. TÜFE ile indirgendiğinde ise, külçe altın yüzde 1,78 oranında yatırımcısına reel getiri sağlarken; mevduat faizi (brüt) yüzde 0,16, DİBS yüzde 0,36, dolar yüzde 2,15 ve euro yüzde 3,48 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi.

Külçe altın, üç aylık değerlendirmede en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı oldu. Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 10,31, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 10,08 oranlarında yatırımcısına kazanç sağladı. Aynı dönemde DİBS ise yatırımcısına en çok kaybettiren araç oldu.

Altı aylık ve yıllık değerlendirmelerde de külçe altın, yatırımcısına en yüksek reel getiriyi sağlayan yatırım aracı olarak öne çıkıyor. Ancak dikkat edilmesi gereken nokta, her yatırım aracının risk ve getiri profilinin farklı olması ve yatırım kararlarının buna göre verilmesi gerektiğidir.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.