Van'da Ekiplerin İnci Kefali Nöbeti Başladı: Tatlı Sular Göç Başladı

Van'da Ekiplerin İnci Kefali Nöbeti Başladı: Tatlı Sular Göç Başladı
Van Tarım ve Orman Müdürlüğü ile güvenlik güçleri, Van Gölü Havzası'nda ekmek kapısı olan inci kefalini kaçak avcılara karşı korumak için yoğun mesaiye başladı. İnci kefalini korumak amacıyla 7 gün 24 saat esaslı nöbet tutan ekipler, göçün başladığı tatlı

Van Tarım ve Orman Müdürlüğü ile güvenlik güçleri, Van Gölü Havzası'nda ekmek kapısı olan inci kefalini kaçak avcılara karşı korumak için yoğun mesaiye başladı. İnci kefalini korumak amacıyla 7 gün 24 saat esaslı nöbet tutan ekipler, göçün başladığı tatlı suları titizlikle denetliyor.

Van Gölü Havzası'nda yaşayan ve yaklaşık 15 bin kişinin geçim kaynağı olan inci kefalini korumak adına Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, jandarma, emniyet, sahil güvenlik ve zabıta ekipleri seferber oldu. İnci kefallerinin üreme dönemi başladığından beri tatlı sulara göç ettiği biliniyor. Göç sırasında akıntının tersine yüzerek akarsulara akın eden inci kefalleri, engelleri adeta uçarcasına aşıyorlar.

Bu süreçte inci kefalinin korunması için Van Gölü'ne dökülen akarsularda gece gündüz denetimler gerçekleştiren ekipler, kaçak avcılığı önlemek için yoğun çaba harcıyorlar. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Muhammet Demir liderliğindeki ekipler, göç sırasında inci kefallerinin sağlıklı bir şekilde üreme alanlarına ulaşmalarını sağlamak için çalışıyorlar.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Muhammet Demir, bu yılın yağışlarının fazla olmasıyla birlikte akarsuların debisinin arttığını ve yoğun bir göç beklediklerini belirtti. Göçün yüksek verim getirmesini umut ettiklerini ifade eden Demir, inci kefallerinin korunması ve üreme döneminin sağlıklı bir şekilde geçmesi için ekiplerin titizlikle çalıştıklarını vurguladı.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.