Van Belediyesi, muhtarlarla sorunları dinleyip çözüm için toplantı düzenledi!
Van Büyükşehir Belediyesi, Çaldıran ve Muradiye'deki muhtarlarla bir toplantı düzenleyerek mahallelerin sorunlarını dinledi. Genel Sekreter Ulaş Akhan, muhtarların taleplerini not alarak çözüm önerileri üzerinde çalışacaklarını belirtti.
Van Büyükşehir Belediyesi, mahallelerin sorunlarını ele almak için düzenlediği muhtar toplantılarına devam ediyor. Bu kapsamda, Genel Sekreter Ulaş Akhan'ın önderliğinde Çaldıran ve Muradiye ilçelerinde bulunan muhtarlarla bir araya gelindi. Toplantıda muhtarların talepleri dinlenirken, sorunlar da not alındı.
Toplantılara ilk olarak Çaldıran ilçesi ev sahipliği yaptı. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün konferans salonunda düzenlenen bu önemli buluşmaya, Genel Sekreter Ulaş Akhan’ın yanı sıra AK Parti Van İl Başkanı Abdulahat Arvas, VASKİ Genel Müdürü Emre Eşme, Karayolları ve Devlet Su İşleri (DSİ) gibi çeşitli kurumların temsilcileri de katılım gösterdi. Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi ve VASKİ’nin ilgili daire başkanları da toplantıda yer aldı. Muhtarlıklar Daire Başkanlığı'nın organizasyonu altında gerçekleştirilen bu toplantıda, mahalle muhtarları yoğun katılım gösterdi ve bölgelerindeki sorunları gündeme taşıdı.
Toplantıya katılan muhtarlar, kendi mahallelerindeki sıkıntıları ve ihtiyaçlarını dile getirerek, çözüm önerilerini sundular. Ulaş Akhan, muhtarların görüşlerini dikkatle dinleyerek, her bir talebi not aldı. Bu tür toplantıların, yerel yönetimle mahalleler arasındaki iletişimi güçlendirdiği vurgulandı. Ayrıca, muhtarların bilgileri ve talepleri, belediyenin gelecekteki projelerinde dikkate alınacak. Bu durum, halkın sorunlarına daha hızlı ve etkili bir yanıt verilmesine olanak tanıyacak.
Van Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği toplantılar, yerel yönetim ile vatandaş arasındaki iş birliğinin önemini ortaya koyuyor. Ulaş Akhan, muhtarların toplumsal hayatın önemli bir parçası olduğunu belirterek, onların görüşlerinin yönetime katkı sağladığını ifade etti. Bu bağlamda, toplantılar sayesinde vatandaşların taleplerinin birincil kaynaklardan alınacağını ve sorunların yerinde tespitinin de mümkün olacağını belirtti. Ayrıca, farklı kurumların temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen bu tür toplantılar, işbirliğinin artırılmasına ve hizmet kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunacak.
Muhtarlarla yapılan toplantıların düzenli olarak devam etmesi planlanıyor. Bu sayede mahallelerin istek ve ihtiyaçlarına daha etkin bir yanıt verilebilecek. Ayrıca, toplantılarda ele alınan sorunların çözümü için ilgili daire başkanları ile koordineli çalışmalar yürütülecek. Van Büyükşehir Belediyesi’nin bu yaklaşımı, bölgedeki yaşam standardını yükseltmeyi hedefliyor. Her toplantıda elde edilen verimlilik, ilerleyen dönemlerde yapılan projelere yansıyacak ve halkın talepleri doğrultusunda yeni çözüm yolları üretilecektir.
Bakmadan Geçme





