Uçak tuvaletinde bulunan not pilotlara acil iniş yaptırdı?

Uçak tuvaletinde bulunan not pilotlara acil iniş yaptırdı?
ABD'de New Jersey eyaletinden California'ya gitmekte olan bir yolcu uçağında tuvalette bulunan bir not, pilotları acil bir iniş yapmaya zorladı.

United Airlines'a ait olan ve Newark Liberty Uluslararası Havalimanı'ndan Los Angeles'a gitmek üzere havalanan uçakta, kalkıştan yaklaşık 2 saat sonra bir tehdit notu keşfedildi. Tuvalette bulunan notta "Uçak patlayacak" şeklinde bir ifade yer alıyordu. Bunun üzerine, uçakta bulunan 202 yolcuyla birlikte Chicago'nun O'Hare Havalimanı'na acil iniş yapılması kararlaştırıldı.

Polis ve güvenlik ekipleri hızla harekete geçerek yolcuları tahliye etti ve uçakta detaylı bir arama gerçekleştirdi. Ancak yapılan aramalar sonucunda herhangi bir şüpheli bulguya rastlanmadı. FBI Chicago Ofisi tarafından yapılan açıklamada, "Şu anda kamu güvenliğine veya tesislere yönelik yakın bir tehdit belirtisi bulunmamaktadır" denildi.

Bomba tehdidinin asılsız olduğu anlaşıldıktan sonra yolcu uçağı, rotasına devam etmek üzere tekrar Los Angeles Uluslararası Havalimanı'na hareket etti. Olayın ardından güvenlik önlemleri artırıldı ve soruşturma başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.