Teyemmüm abdesti nasıl alınır?

Teyemmüm abdesti nasıl alınır?
İslam dininde suyun bulunmadığı veya kullanımının zararlı olduğu durumlarda, teyemmüm abdesti almak Müslümanlara kolaylık sağlar. Peki, teyemmüm abdesti nasıl alınır?

Teyemmüm abdesti, Müslümanlar için suyun bulunmadığı veya kullanımının zararlı veya imkansız olduğu durumlarda namaz öncesinde temizlenme amacıyla uygulanan bir ibadettir.

NASIL ALINIR?

Teyemmüm abdesti almak için öncelikle niyet edilir ve “Niyet ettim Allah rızası için teyemmüm abdesti almak” şeklinde niyet ifade edilir. Ardından eller toprağa veya toz halindeki bir cisime vurularak eller kirlenir. Eller temizlendikten sonra eller birbirine sürterek kirin ellerden uzaklaştırılması sağlanır. Daha sonra eller alına götürülür ve bir defa alnın tamamı meshedilir. Son olarak eller dirseklere kadar tekrar yıkanır.

Teyemmüm abdesti alırken kullanılacak toprak, temiz ve saf olmalıdır. Kirli ve pis bir maddeyle teyemmüm abdesti almak doğru değildir. Ayrıca teyemmüm abdesti, suyun bulunmadığı veya kullanılmasının zararlı olduğu durumlarda geçerlidir. Su kullanımı mümkün olduğu takdirde, öncelikle suyla abdest almak gerekir.

Teyemmüm abdesti, İslam dininde suyun bulunmadığı veya kullanımının zararlı olduğu durumlarda namaz kılabilme imkanı sağlar. Ancak bu abdestin alınması öncesinde, kişinin su kullanımının gerçekten imkansız veya zararlı olduğuna emin olması önemlidir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.