Taşlıçay'da fidanlar geleceğe umut oldu
Taşlıçay'da '11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü' dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, Kaymakam Kübra Baka Kılıç, AK Parti İlçe Başkanı Ümit Deniz ve ilçe protokolü fidan dikti.
Programa dair fikirlerini Karaköse Haber ile paylaşan AK Parti Taşlıçay İlçe Başkanı Ümit Deniz, doğayı korumanın bir vatandaşlık görevi olduğuna dikkat çekti. Deniz, ağaçlandırma çalışmalarının çevreye, doğaya ve gelecek nesillere olan sorumluluğun en güzel örneği olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde 2019 yılında ilan edilen Milli Ağaçlandırma Günü, ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, çevre bilincini artırmak ve gelecek nesillerimize daha yaşanabilir bir Türkiye bırakmak adına çok kıymetli bir adımdır. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde başlatılan Yeşil Vatan Seferberliği, artık bir gelenek haline gelmiş, milletimizin toprağa olan sevgisini bir kez daha perçinlemiştir.
Anayasamızın 169. maddesi gereği, yanan orman alanlarının başka amaçla kullanılamayacağını, yeniden ağaçlandırılarak ormana dönüştürülmesi gerektiğini biliyoruz. Bizler AK Parti teşkilatı olarak, bu bilinçle hareket ediyoruz. Çünkü Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, bir ağaç, bin nefes demektir. Yanan her karış toprağı yeniden yeşertmek, gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakmak hepimizin ortak sorumluluğudur.”
Deniz, konuşmasının devamında çevreye duyarlı nesiller yetiştirmenin önemine dikkat çekerek, “Bugün burada dikilen her fidan, yarınlarımızın umudu, çocuklarımızın emaneti olacak. Biz, toprağa her fidanı umutla ekiyor, geleceğe nefes olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.
Bakmadan Geçme