SGK'ya Başvurmayanlar Hak Kaybedebilir
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), vefat eden sigortalıların yakınlarına yönelik sağladığı cenaze ödeneği hakkında önemli bir uyarıda bulundu. Başvuru yapılmaması halinde hak kaybı yaşanabileceği belirtilirken, 5 yıllık zamanaşımı süresine dikkat çekildi.
Haberin Özeti
- • Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından vefat eden sigortalıların yakınlarına verilen cenaze ödeneği için önemli bir uyarı yapıldı. Tek seferlik ödenen bu destekten yararlanabilmek için vefat tarihinden itibaren 5 yıl içinde başvuru yapılması gerekiyor, aksi halde hak zamanaşımına uğruyor. Ödeme, eş, çocuk, anne-baba ve kardeş sırasına göre hak sahiplerine verilirken, belirli şartları sağlayan sigortalılar için geçerli oluyor. Başvurular e-Devlet Kapısı üzerinden veya SGK il müdürlüklerinden yapılabiliyor.
Başvurular, vatandaşlar tarafından hem dijital ortamdan hem de kurumlar aracılığıyla yapılabiliyor. e-Devlet Kapısı üzerinden “Gelir, Aylık ve Ödenek Talep Belgesi” ile başvuru yapılabildiği gibi, Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri üzerinden de işlem gerçekleştirilebiliyor. Ayrıca ölüm aylığı başvurusu sırasında cenaze ödeneği talebinin de aynı anda iletilebilmesi süreci kolaylaştırıyor.
Bakmadan Geçme
AİÇÜ Glasgow’dan 13 yeni üniversite iş birliğiyle döndü
Yeni eğitim dönemi Ağrı Otogarı’nı hareketlendirdi
Tutak’ın Aşağı Özdek Köyü’nde yıllardır beklenen yol yapıldı
AK Parti Ağrı Kadın Kolları 100. Yıl Mahallesi’nde kadınlarla buluştu
Patnos peş peşe sallandı!
Doğubayazıt’ta öğrencilere 8 milyon 120 bin TL’lik eğitim desteği sağlandı