• Haberler
  • Bölge
  • Sarıkamış'ta duygu dolu anlar: Tuğba Özay gözyaşlarını tutamadı

Sarıkamış'ta duygu dolu anlar: Tuğba Özay gözyaşlarını tutamadı

Özel bir davetle Kars'a gelen ünlü sanatçı Tuğba Özay, Sarıkamış'tan şehitliğe uzanan ziyaretinde hem yerli turizme güçlü bir çağrı yaptı hem de toplumsal birlik mesajı verdi.

WhatsApp

AĞRI KARAKÖSE HABER WhatsApp Kanalını Takip Et

En güncel haberler için bizi WhatsApp kanalımızdan takip edin!

WhatsApp TAKİP ET

Özel bir organizasyon kapsamında Kars’a gelen Tuğba Özay, kentin tarihi dokusu, doğal güzellikleri ve turizm yatırımlarına hayran kaldığını söyledi. Özellikle Sarıkamış Kayak Merkezi’ndeki tesisleşmenin ve doğanın kendisini etkilediğini belirten Özay, takipçilerine tatil planlarında rotayı yurt içine çevirmeleri çağrısında bulundu.

Dünyanın birçok ülkesini gezdiğini ancak Anadolu coğrafyasının ayrı bir ruh taşıdığını vurgulayan sanatçı, Sarıkamış’taki otelleri, telesiyejleri ve kış turizmine yönelik yatırımları övgüyle anlattı. Türkiye’nin dört bir yanında keşfedilmeyi bekleyen sayısız güzellik bulunduğunu dile getiren Özay, vatandaşlara “Kendi toprağımıza sahip çıkalım, kendi ülkemizi tanıyalım” mesajı verdi.

Ziyaretinin en anlamlı anlarını ise Sarıkamış Şehitliği’nde yaşadı. Sabah saatlerinde şehitliği ziyaret eden Özay, anıt mezarları ve isimleri gördüğünde derin bir duygu yoğunluğu yaşadığını ifade etti. Bayrağın dalgalandığı o atmosferde tarihin ağırlığını iliklerine kadar hissettiğini söyleyen sanatçı, bu toprakların büyük bedeller ödenerek vatan kılındığını vurguladı. Şehit ve gazilere minnet borçlu olduğumuzu belirten Özay, özgür bir ülkede yaşıyorsak bunu fedakârlıklara borçlu olduğumuzu dile getirdi.

Toplumsal birlik ve beraberlik konusuna da değinen Özay, halklar arasında doğal bir düşmanlık olmadığını, ayrışmaların çoğu zaman dış müdahalelerle körüklendiğini savundu. Etnik kimlik ya da inanç üzerinden yapılan provokasyonlara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten sanatçı, “Halklar kardeştir” mesajıyla sağduyu çağrısı yaptı.

Kars’ın yalnızca merkezinin değil, tüm ilçelerinin ayrı bir turizm potansiyeline sahip olduğunu ifade eden Özay, herkesi bölgeyi görmeye davet etti. Ziyareti sırasında yöresel ürünler satan bir işletmeye de uğrayan sanatçı, Kars kaşarı ve gravyer peyniri satın alarak yerel üreticilere destek verdi.

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme