Sandık görevlisi ücretleri yattı mı?

Sandık görevlisi ücretleri yattı mı?
Seçim paralarının ne zaman yatacağı, sandık görevlileri tarafından merak edilen konular arasında yer almaya devam ediyor.

31 Mart 2024 Mahalli ve İdari Yerel Seçimlerinin tamamlanmasıyla birlikte sandık görevlisi ücretlerinin hesaplara yatırılacağı tarih araştırılmaya başlandı. Peki, seçim paraları ne zaman yatacak? Sandık görevlisi ücreti yattı mı, ne zaman yatırılacak?

31 Mart 2024 yerel seçimleri sonrasında sandık görevlisi ücretlerinin hesaplara yatırılacağı tarih henüz açıklanmadı. Ancak, belediye seçimleri sonrasında ne kadar ücret alacakları ve ücretlerin ne zaman yatırılacağını merak eden sandık görevlileri, bu konuda bilgi sahibi olmak istiyorlar.

NE KADAR YATACAK?

Sandık görevlisi ücretleri memur maaşı katsayı oranına göre belirleniyor. Geçmiş seçimlerde sandık görevlisi ücreti yaklaşık olarak 870 lira olarak belirlenmişti. 31 Mart 2024 Pazar günü sandıklarda görev yapan sandık kurulu başkanları 2 bin 947 lira ücret alacakken, sandık görevlilerine 2 bin 88 lira ödeme yapılacak. Partili üyelere ise 1044 TL ve bina sorumlularına ise 2 bin 936 lira ödenecek.

NE ZAMAN YATACAK?

Sandık görevlisi ücretlerinin, nisan ayının sonuna kadar seçimlerde görev alan kişilerin hesaplarına yatırılacağı tahmin ediliyor. Ancak, resmi bir açıklama yapılmadan bu konuda kesin bir bilgi vermek mümkün değil. Sandık görevlileri, yakın zamanda Yüksek Seçim Kurulu'ndan bu konuda detaylı bilgi almayı bekliyorlar.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.