• Haberler
  • Ağrı
  • Patnos'ta tarlalar çilekle renklendi: Hedef 15 ton ürün

Patnos'ta tarlalar çilekle renklendi: Hedef 15 ton ürün

Ağrı'nın Patnos ilçesinde 5 dönümlük alanda yetiştirilen çileklerin hasadı başlarken, üretici Melis Sayın sezon sonunda 10 ila 15 ton arasında ürün elde etmeyi hedefliyor.

WhatsApp

AĞRI KARAKÖSE HABER WhatsApp Kanalını Takip Et

En güncel haberler için bizi WhatsApp kanalımızdan takip edin!

WhatsApp TAKİP ET

Haberin Özeti

  • Ağrı’nın Patnos ilçesinde 5 dönümlük alanda üretici Melis Sayın tarafından yetiştirilen çileklerin hasadına başlandı.
  • Üretici Sayın, bu sezon sonunda 10 ila 15 ton arasında ürün elde etmeyi hedeflediklerini ve mevcut verimden memnun olduklarını belirtti.
  • Çilek üretimi, Patnos'ta geleneksel tarıma alternatif olarak ürün çeşitliliğini artırmayı ve gelecekte ekim alanını büyütmeyi amaçlıyor.

Ağrı’da geleneksel tarım ürünlerinin yanında alternatif ürünlere yönelik çalışmalar da dikkat çekmeye başladı. Patnos ilçesinde 5 dönümlük araziye kurulan çilek bahçesinde aylar süren bakımın ardından hasat heyecanı yaşanıyor.

Yunus Emre Mahallesi’nde üretici Melis Sayın tarafından yetiştirilen çilekler olgunlaşırken, sabahın erken saatlerinde başlayan hasatta ürünler özenle toplanıyor. Dalından tek tek alınan çilekler kasalara yerleştirildikten sonra satış için hazırlanıyor.

Patnos’ta çilekler dalından toplanıyor

Üretim sürecinde sulama, bakım ve diğer tarımsal uygulamaların düzenli olarak gerçekleştirildiği 5 dönümlük alanda hasadın başlaması üreticinin aylar süren emeğini ürüne dönüştürdü. Olgunlaşan çileklerin belirli aralıklarla toplanmasıyla hasadın sezon boyunca devam etmesi bekleniyor.

Bölgede ağırlıklı olarak yapılan geleneksel tarımsal üretimin yanında çileğin de yetiştirilebildiğini göstermek isteyen Sayın, elde edilen verimden memnun olduklarını söyledi.

Çilek üretiminin Patnos'ta yaygınlaşabilecek alternatif tarım modellerinden biri olabileceğini ifade eden Sayın, üretim alanını ilerleyen dönemlerde büyütmeyi planladıklarını kaydetti.

“Emeklerimizin karşılığını almaya başladık”

Üretici Melis Sayın, çilek yetiştiriciliğine başlarken yalnızca ürün elde etmeyi değil, Patnos'un farklı tarım ürünleri açısından sahip olduğu potansiyeli de ortaya koymayı amaçladıklarını belirterek şöyle konuştu:

“Patnos’ta 5 dönümlük alanda çilek üretimi yapıyoruz. Bu işe başlarken amacımız, bölgede alternatif tarımın da mümkün olduğunu göstermekti. Aylar boyunca ürünlerimizin bakımını yaptık ve bugün artık hasat dönemine ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sabah erken saatlerden itibaren olgunlaşan çileklerimizi tek tek topluyor, kasalara yerleştirerek satışa hazırlıyoruz. Elde ettiğimiz verim bizi memnun ediyor ve bunun önümüzdeki yıllar için de umut verici olduğunu düşünüyoruz.”

Sayın, sezon sonu hedeflerine ilişkin de “Bu yıl toplamda yaklaşık 10 ila 15 ton arasında ürün elde etmeyi hedefliyoruz. Üretimin sürdürülebilir şekilde devam etmesini ve ilerleyen dönemlerde ekim alanımızı daha da genişletmeyi istiyoruz. Patnos’ta farklı ürünlerin de yetiştirilebildiğini göstermek bizim için önemli. Üretim alanını büyüterek daha fazla ürün elde etmeyi ve çilek yetiştiriciliğinin bölgede yaygınlaşmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Çilek alternatif ürün olmaya aday

Patnos’ta gerçekleştirilen üretim, ilçede ürün çeşitliliğinin artırılması açısından da önem taşıyor. Çilek yetiştiriciliğinden alınacak sonuçların üreticiler açısından yeni bir alternatif oluşturabileceği değerlendiriliyor.

Sezon boyunca devam edecek hasadın sonunda 10 ila 15 ton arasında çilek elde edilmesi hedeflenirken, üretici Sayın önümüzdeki dönemlerde 5 dönümlük mevcut üretim alanını genişleterek üretimi artırmayı planlıyor.

Patnos'ta tarlalar çilekle renklendi: Hedef 15 ton ürün

Patnos’ta dalından toplanmaya başlanan çilekler ise hasadın ardından kasalanarak tüketicilerle buluşturuluyor.

Patnos'ta tarlalar çilekle renklendi: Hedef 15 ton ürün

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme