Memurlara o ayrıcalıklar kaldırıldı

Memurlara o ayrıcalıklar kaldırıldı
Tasarruf tedbirleri kapsamında Cumhurbaşkanlığı genelgesi, Resmi Gazete'de yayımlanarak memurlara yönelik çek, kupon ve nakit ödemelerinin sonlandırıldığını duyurdu.

Giyecek yardımları da bundan böyle ayni olarak sağlanacak, kıyafet desteği için çek veya kupon gibi ödeme araçları kullanılmayacak ve nakdi ödemeler yapılmayacak.

Genelgede ayrıca, kamu personelinin zorunlu olmayan durumlarda fazla mesai ve nöbet ücreti alacak şekilde çalıştırılamayacağı, yıllık ücretli izinlerin ilgili yıl içinde kullanılması gerektiği belirtildi. Ayrıca, geçmiş yıllardan biriken izinlerin de en fazla 3 yıl içinde kullanılması gerekecek.

Bilet ücretlerini, memurun kurumunun ödediği uçuşlarda kazanılan miller ise artık kurumlar tarafından kullanılacak. Bu düzenleme, kamu kaynaklarının daha etkin ve verimli bir şekilde kullanılması amacıyla hayata geçiriliyor.

Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle yapılan bu düzenlemeler, memurlara sağlanan yardımların daha şeffaf ve adil bir şekilde dağıtılmasını, aynı zamanda kamu kaynaklarının daha tasarruflu bir şekilde kullanılmasını hedefliyor. Bu adımlarla, kamu yönetiminde ve personel politikalarında önemli bir dönüşüm sağlanması amaçlanıyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.