• Haberler
  • Bölge
  • Muş'ta sit alanında kaçak kazı yapan 7 şüpheli yakalandı

Muş'ta sit alanında kaçak kazı yapan 7 şüpheli yakalandı

Muş'un Dere Mahallesi'nde sit alanında kaçak kazı yapan 7 kişi, jandarma ekiplerinin operasyonuyla yakalandı.

WhatsApp

AĞRI KARAKÖSE HABER WhatsApp Kanalını Takip Et

En güncel haberler için bizi WhatsApp kanalımızdan takip edin!

WhatsApp TAKİP ET

Muş Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 20 Ocak’ta tarihi eser bulmak amacıyla bir kişinin ahırında izinsiz kazı yaptığını tespit etti.

Düzenlenen operasyon sonucunda, kaçak kazı yapan 7 kişi suçüstü yakalandı. Yapılan incelemede, kazının 9 metre 30 santimetre derinliğinde ve 2 metre 70 santimetre genişliğinde bir tünel ile tünelin sonunda 2 metre 90 santimetre genişliğinde bir alana kadar ilerlediği belirlendi.

Ekipmanlara El Konuldu
Kazı alanında bulunan hilti, 2 el dedektörü, matkap, taş motoru, 2 gaz maskesi, 2 define arama çubuğu, 2 kazma, balyoz ve kürek gibi ekipmanlara el konuldu.

Gözaltına alınan 7 şüpheli, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.Muş'ta sit alanında kaçak kazı yapan 7 şüpheli ,yakalandı

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
AA

Bakmadan Geçme