Ağrı'da süt üreticileri için yeni dönem: Süt Toplama Merkezleri kurulacak
Ağrı'da süt üretiminin geliştirilmesi ve üreticilerin ürünlerini daha uygun koşullarda değerlendirebilmesi amacıyla kurulması planlanan Süt Toplama Merkezleri için saha çalışmaları başladı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri üreticilerle bir araya gelerek mevcut durumu ve ihtiyaçları yerinde inceledi.
Haberin Özeti
- • Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, süt üretimini geliştirmek ve üreticilerin ürünlerini daha iyi değerlendirmesi amacıyla Süt Toplama Merkezleri kurmayı planlıyor.
- • Bu kapsamda, saha çalışmaları başlatılarak üreticilerle görüşüldü ve mevcut durum ile ihtiyaçlar yerinde tespit edildi.
- • Merkezlerin temel hedefi, üreticinin emeğinin karşılığını almasını sağlamak ve kaliteli sütün uygun koşullarda toplanarak değerlendirilmesidir.
Hayvancılığın önemli geçim kaynakları arasında yer aldığı Ağrı’da süt üretiminin daha düzenli şekilde değerlendirilmesine yönelik yeni bir çalışma yürütülüyor. Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından il genelinde kurulması planlanan Süt Toplama Merkezleri için saha incelemeleri gerçekleştirildi.
Çalışma kapsamında süt üreticileriyle doğrudan görüşülerek üretim süreci, mevcut durum ve ihtiyaçlar değerlendirildi. Yapılacak çalışmaların üreticilerin talepleri doğrultusunda şekillendirilmesi amacıyla sahadaki durum yerinde incelendi.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, kurulması planlanan merkezlere yönelik yürüttükleri incelemelerde üreticilerle bir araya geldi. Görüşmelerde özellikle sütün üretim sonrasında uygun şartlarda toplanması ve değerlendirilmesine yönelik ihtiyaçlar ele alındı.
Planlanan Süt Toplama Merkezleriyle üreticilerin elde ettiği sütün belirli noktalarda toplanması ve kalitesinin korunarak değerlendirme sürecine dahil edilmesi hedefleniyor.
Üreticinin emeğinin karşılığını alması hedefleniyor
Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yürütülen çalışmanın temel hedeflerinden birinin süt üreticilerinin emeğinin karşılığını almasına katkı sağlamak olduğunu bildirdi.
Süt Toplama Merkezlerinin hayata geçirilmesiyle birlikte üreticilerin sütlerini daha düzenli bir sistem içerisinde değerlendirebilmesine yönelik altyapının güçlendirilmesi amaçlanıyor. Aynı zamanda kaliteli sütün uygun koşullarda toplanması da projenin öncelikleri arasında bulunuyor.
Süt üretiminin geliştirilmesine katkı sağlayacak
Kurulması planlanan merkezlerin Ağrı’daki süt üretiminin geliştirilmesine de katkı sunması bekleniyor. Saha çalışmaları sırasında üreticilerin mevcut koşulları ve ihtiyaçlarının tespit edilmesiyle merkezlere ilişkin planlamaların daha sağlıklı şekilde yürütülmesi amaçlanıyor.
Çalışmaların hangi bölgelerde ve kaç merkez üzerinden gerçekleştirileceğine ilişkin ise İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün açıklamasında henüz ayrıntılı bilgi paylaşılmadı.
Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Süt Toplama Merkezlerine yönelik saha çalışmalarının devam ettiğini belirterek şu açıklamayı yaptı:
“İl Müdürlüğümüz tarafından, ilimizde kurulması planlanan Süt Toplama Merkezlerine yönelik incelemelerde bulunuldu. Üreticilerimizle bir araya gelinerek mevcut durum ve ihtiyaçlar yerinde değerlendirildi. Süt üretiminin geliştirilmesi, üreticilerimizin emeğinin karşılığını alması ve kaliteli sütün uygun koşullarda toplanarak değerlendirilmesi amacıyla çalışmalarımız devam ediyor.”
Sahadaki tespitlere göre planlama yapılacak
İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün üreticilerle gerçekleştirdiği görüşmeler ve saha incelemelerinden elde edilen verilerin, Süt Toplama Merkezlerine ilişkin yürütülecek çalışmalara katkı sağlaması bekleniyor.
Projenin hayata geçirilmesiyle süt üretiminin desteklenmesi, üreticilerin ürünlerini daha düzenli şekilde değerlendirebilmesi ve süt toplama sürecinin uygun şartlarda gerçekleştirilmesi hedefleniyor.
Bakmadan Geçme
