Milyonlarca Kişiyi Sevindirecek Haber: 5 Yıl Erken Emeklilik Onaylandı!

Milyonlarca Kişiyi Sevindirecek Haber: 5 Yıl Erken Emeklilik Onaylandı!
14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından yeni hükümetin ilk icraatlarından biri, milyonlarca kişiyi sevindirecek bir haber oldu.

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından yeni hükümetin ilk icraatlarından biri, milyonlarca kişiyi sevindirecek bir haber oldu. TBMM'den 5 yıl erken emeklilik onayı çıktı! Bu sayede 1.1 milyon bağ-kurlu ve ev hanımı erken emeklilik imkanına kavuşacak.

Bağ-Kur'lulara 1800 Prim İndirimi Müjdesi

EYT yasasıyla birçok kişi emeklilik hayaline kavuşmuş olsa da, SSK'lılar için 7200 gün prim şartı, Bağ-Kur'lular için 9000 gün prim şartı olarak belirlenmişti. Bu durum birçok Bağ-Kur'lunun erken emeklilik fırsatını kaçırmasına neden olmuştu. Yeni düzenlemeyle bu adaletsizlik ortadan kalkıyor. Bağ-Kur'lular için de SSK'lılar ile aynı şekilde 7200 gün prim şartı uygulanacak. Bu da 5 yıl erken emeklilik anlamına geliyor.

Ev Hanımlarına Devletten Prim Desteği

5-yil-erken-emeklilik-2.jpgEv hanımlarını da unutmayan hükümet, bu gruba da erken emeklilik imkanı sunuyor. Devlet, isteğe bağlı sigorta yaptıran ve primlerini ödeyen ev hanımlarına aylık sigorta primlerinin üçte birini destekleyecek. Bu sayede ev hanımları da erken emeklilik hayaline kavuşabilecek. Ev hanımlarının emeklilik yaşının öne çekilmesinde evlilik süresi ve çocuk sayısı da etkili olacak.

Erken Emeklilik Müjdeleri Nisan Ortasında Mecliste

Milyonlarca kişiyi etkileyecek bu yeni düzenlemenin meclis tarihi de belli oldu. Nisan ayı ortalarında torba yasa maddeleri yeniden TBMM'de görüşülmeye başlanacak. Geriye kalan 42 madde arasında ev hanımlarına erken emeklilik fırsatı ve Bağ-Kur'lulara prim indirimi de bulunuyor. Bu maddelerin hızlı bir şekilde meclisten geçmesi ve Resmi Gazetede yayınlanarak yasalaşması bekleniyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.