MIATK Hisse Senedi Neden Düşüyor?

MIATK Hisse Senedi Neden Düşüyor?
Mia Teknoloji hisse neden düşüyor? Son dakika MIATK hisse yorumları

Bugün Mia Teknoloji hisselerinde yaşanan sert düşüş, yatırımcıları şaşkına çevirdi. Peki, Mia Teknoloji hisse neden düşüyor? Sorusuna cevap arayan yatırımcılar için son dakika MIATK hisse yorumları ve düşüşün nedenleri merak konusu.

Bedelsiz Sermaye Artırımının Etkisi: Mia Teknoloji Hisselerindeki Düşüş!

Mia Teknoloji hisse fiyatı 17 Kasım 2023'te 729 TL seviyelerindeyken, 20 Kasım Pazartesi günü yüzde 1200 düşüşle 56 TL seviyelerine geriledi. Şirketin yaptığı yüzde 1200 bedelsiz sermaye artırımı sonrasında hisse senedi fiyatları yeniden düzenlendi, bu da Mia Teknoloji fiyatının 56 liraya gerilemesine sebep oldu. Yatırımcılar, ellerindeki hisse senedi adedinin yüzde 1200 oranında arttığını gördü.

Düşüşün Devamı: MIATK Hisselerindeki Kayıp!

Bedelsiz sermaye artırımı sonrası düşüş durmayan MIATK hisseleri, 20 Kasım Pazartesi günü saat 15.05 itibarıyla yüzde 6,06 kayıpla 52.70 TL'ye indi. İşlem hacmi 1.87 milyar TL oldu. Bank of America en çok MIATK satışını gerçekleştirirken, en çok alım İş Yatırım'dan geldi.

7 Şubat 2023 MIATK Hisseleri: Satış Baskısı Devam Ediyor!

21 Kasım gününe satış baskısı ile başlayan MIATK hisseleri, saat 10.08'de devre kesildi. Değer kaybı saat 10.40 itibarıyla %6.04 olarak gerçekleşti. İşlem hacmi 645 milyon TL oldu. İş Yatırım en iyi alıcı kurum olarak öne çıkarken, en iyi satıcı Ziraat Yatırım oldu.

Mia Teknoloji Hisselerindeki Genel Durum ve Yatırımcı Beklentileri

Mia Teknoloji hisseleri son 6 ayda borsada en çok getiri sağlayanlardan biri olmuştu. Ancak son günlerdeki satışlar, kâr satışları olarak değerlendiriliyor. Mia Teknoloji'nin geçici olarak kredili işlem yasağına tabi tutulması, işlem hacmini etkiledi. Bedelsiz süreçlerin ardından beklentilerin satın alınmasıyla kazanç elde edilebileceği belirtiliyor. Yatırımcılar, şirketin gelecek planlarına, büyüme projeksiyonlarına ve finansal durumuna dair analizler yaparak kararlarını şekillendirebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum