Maalesef Şaka Değil: 1 Nisan’da Büyük Zam Geliyor!

Maalesef Şaka Değil: 1 Nisan’da Büyük Zam Geliyor!
Geçtiğimiz yıl boyunca mobil operatörler tarafından faturalara yansıtılan zam oranları, neredeyse yüzde 150 oranına ulaştı.

Mobil Faturalara Beklenen Zam

Mobil telefon kullanıcılarını yakından ilgilendiren bir gelişme yaşanıyor. Edinilen son bilgilere göre, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK), 1 Nisan itibarıyla cep telefonu faturalarına zam yapması gündemde. Bu haberle birlikte, pek çok vatandaş duruma tepkili.

Son Bir Yılda Faturalara Yansıyan Zam Oranı

Geçtiğimiz yıl boyunca mobil operatörler tarafından faturalara yansıtılan zam oranları, neredeyse yüzde 150 oranına ulaştı. Bu durum kullanıcılar arasında ciddi bir rahatsızlık yaratırken, özellikle son dönemde BTK'ya yapılan şikayetlerin arttığı gözlemleniyor.

1 Nisan Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mobil operatörler, 1 Nisan'da yapılacak zamlar konusunda resmi bir uyarı aldı. Operatörlerin bu tarihte tarifeleri güncelleyerek zamlara gitmesi bekleniyor. SMS ve dakika ücretlerinin de zam kapsamında olacağı öngörülüyor. Zamla karşılaşmak istemeyen kullanıcıların, bu tarihten önce taahhütlerini yenilemeleri tavsiye ediliyor.

BTK'nın operatörlere uyguladığı "Maksimum ücret" düzenlemesi, şikayetleri azaltmada yetersiz kaldı. 1 Nisan itibarıyla operatörlerin fiyat güncellemesi yapması ve bu güncellemelerin kullanıcıları doğrudan etkilemesi muhtemel. Mobil iletişim hizmetlerinde uygulanan azami ücret tarifesi ve internet paketleri için serbest piyasa koşullarının devam ettiği bir dönemde, kullanıcılar yeni zamlara karşı dikkatli olmalı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.