Kuyumcular Odası Başkanı Açıkladı: Seçim Sonrası Altın Ne Kadar Olacak?

Kuyumcular Odası Başkanı Açıkladı: Seçim Sonrası Altın Ne Kadar Olacak?
Altın fiyatlarının son zamanlarda gösterdiği dalgalanma, piyasalarda yoğun bir hareketliliğe neden oldu.

Piyasada Altın Sıkıntısı Baş Gösterdi

Altın fiyatlarının son zamanlarda gösterdiği dalgalanma, piyasalarda yoğun bir hareketliliğe neden oldu. Özellikle Ramazan ayının başlamasıyla birlikte altın piyasasında bir rehavetin yaşandığı, ancak ABD'den gelen enflasyon verileriyle altın fiyatlarının tekrar düşüşe geçtiği gözlemlendi. İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık'ın yaptığı açıklamaya göre, Darphane'nin artan talebe yetişmekte zorlandığı, bu durumun çeyrek ve yarım altın temininde özellikle problem yarattığı belirtiliyor. Haziran ayına kadar bu sıkışıklığın devam edeceği öngörülüyor.

Altın Fiyatları Neden Yükseldi?

Altın fiyatlarında yaşanan rekor artış sonrası vatandaşların altına hücum ettiği belirtiliyor. Atayık, sektör temsilcileri ve yatırımcılar/tüketicilerin, kota uygulamasının duyulmasıyla birlikte geleceğe yönelik endişeleri olmaksızın, hammadde ihtiyaçlarını karşılamak ve fiyat artışını öngörerek alım yapma eğiliminde olduğunu ifade etti. Bu talep artışı, Türkiye'deki altın fiyatlarının dünya piyasalarına kıyasla kilogram başına yaklaşık 3 bin dolar daha pahalı olmasına ve maliyet artışlarına yol açtı.

Seçim Sonrası Altın Fiyatları Nasıl Olacak?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın piyasasında yaşanan satış baskısına rağmen fiyatların büyük bir düşüş göstermediğini belirterek, elinde altın bulunduran yatırımcıların satış için acele etmemesi gerektiğini vurguladı. Seçim sonrasında altın fiyatlarının yükselişe geçmesi beklenirken, yıl sonu için gram altın fiyat beklentisi 3 bin 500 lira olarak revize edildi. Bu durum, yatırımcılar için altın alımının halen cazip bir seçenek olduğunu gösteriyor. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.