Kurslara giderek Usta Öğretici oldu: Kendi iş yerini açtı

Kurslara giderek Usta Öğretici oldu: Kendi iş yerini açtı
Ağrı’da açılan kurslara giderek usta öğretici olan Filiz Adlik kendi iş yerini açarak ev tekstili üretimine başladı.

Ağrı’da açılan kurslara giderek usta öğretici olan Filiz Adlik kendi iş yerini açarak ev tekstili üretimine başladı.

Ağrı Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı kurslar sayesinde eğitimini tamamlayıp usta öğretici olan Filiz Adlık, ev tekstili sektöründe önemli adımlar atmaya başladı. Eşinin ve ailesinin destekleriyle cesur adımlar atan Adlık, Yaşar Eryılmaz Caddesi eski Bahçelievler karakolu karşısında kendi işini kurarak ev tekstili üretimine odaklandı.

Adlik'ın işlettiği dükkan, parça kumaş satışının yanı sıra nevresim takımı, masa örtüsü gibi çeşitli ev tekstili ürünleri üretiyor.

ad1.jpeg

Aldığı kursların önemine dikkat çekerek, tüm kadınların evde oturmak yerine kendilerini geliştirmelerini isteyen Filiz Adlik, kendisinin tüm eğitimleri tamamladıktan sonra iş yeri açma fikrinin oluştuğunu söyledi.

ad5.jpeg

Kendi hayalini gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşayan Filiz Adlık, "İş dünyasında kadınların daha fazla yer edinmesi gerektiğine inanıyorum. Bunun için tabi ki de eğitim gerekiyor. Belli bir alanda mutlaka kadınlarımızın kendini geliştirmesi gerekiyor. Bende evde oturmak yerine eğitim almayı seçtim. Çok şükür bugün ailemin de desteği ile kendi iş yerimin sahibi oldum. Kadınlar daha cesur olmalı" diyerek kadın girişimcilerin potansiyeline dikkat çekiyor.

ad3.jpeg

Kadın girişimcilerin güçlenmesi ve iş hayatında daha aktif rol alması gerektiğine vurgu yapan Adlık, başarı hikayesiyle diğer kadınları cesaretlendiriyor. İş yerini ailesinin ve özellikle eşinin sağladığı destekle açmanın önemine de değinen Adlık, gelecekteki hedeflerini genişletmeyi planlıyor.

ad6.jpeg

ad.jpeg

Kaynak:Demet Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum