Kars'ta sokaklar beyaza büründü
Kars'ın Sarıkamış ve Digor ilçelerinde etkili olan şiddetli sağanak ve fındık büyüklüğündeki dolu, ulaşımı aksatırken tarım arazilerinde zarara yol açtı.
Haberin Özeti
- • Kars’ın Sarıkamış ve Digor ilçelerinde etkili olan fındık büyüklüğündeki şiddetli dolu ve sağanak yağış, günlük yaşamı olumsuz etkiledi.
- • Sarıkamış’ta cadde ve sokaklar doluyla kaplanırken, ulaşımda aksamalar yaşandı ve vatandaşlar araçlarını korumak için önlem aldı.
- • Digor ilçesinde yoğun dolu tarım arazilerinde hasara yol açarken, ekipler bölgede hasar tespit çalışmalarına başladı.
Kars’ın Sarıkamış ve Digor ilçelerinde aniden etkisini artıran sağanak ve dolu yağışı günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Fındık büyüklüğüne ulaşan dolu taneleri kısa sürede cadde, sokak, evlerin bahçeleri ve çatıları beyaza bürürken, bazı tarım arazilerinde zarar meydana geldi.
Sarıkamış’ta başlayan şiddetli sağanak bir süre sonra yerini yoğun dolu yağışına bıraktı. Kısa sürede etkisini artıran yağış nedeniyle vatandaşlar kapalı alanlara sığınırken, sürücüler de trafikte zor anlar yaşadı.
Sarıkamış’ta fındık büyüklüğünde yağan dolu, kısa sürede zeminde birikmeye başladı. İlçenin birçok noktasında cadde ve sokaklar doluyla kaplanırken, ortaya kış aylarını aratmayan görüntüler çıktı.
Sağanak nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Yollarda biriken yağmur suyu ve dolu, araçların ilerlemesini güçleştirdi. Bazı sürücüler hızlarını düşürerek yollarına devam ederken, kimi noktalarda ulaşımda aksamalar yaşandı.
Dolu tanelerinin büyüklüğü araç sahiplerini de harekete geçirdi. Araçlarının zarar görmesinden endişe eden vatandaşlar, bulabildikleri karton, branda ve battaniyeleri otomobillerinin üzerine sererek önlem almaya çalıştı.
Evlerin bahçeleri ve bina çatıları da kısa sürede doluyla kaplandı. Yağışın etkili olduğu bölgelerde vatandaşlar dolu sona erene kadar araçlarını ve eşyalarını korumak için yoğun çaba gösterdi.
Olumsuz hava koşulları Sarıkamış’ın Kızılçubuk bölgesinde de ulaşımı etkiledi. Yoğun dolu nedeniyle yolda kalan bir araç bulunduğu yerden çıkmakta güçlük çekti.
Sürücünün yardımına çevrede bulunan vatandaşlar yetişti. Araç, vatandaşların çabaları sonucu güçlükle bulunduğu noktadan çıkarıldı.
Digor’da tarım arazileri zarar gördü
Dolu yağışının etkili olduğu bir diğer ilçe ise Digor oldu. İlçede aniden bastıran dolu vatandaşlara zor anlar yaşatırken, özellikle tarımsal üretim yapılan alanlar yağıştan etkilendi.
Yoğun dolunun bazı tarım arazilerinde hasara neden olduğu belirtilirken, yağışın sona ermesinin ardından ekipler bölgede hasar tespit çalışmalarına başladı.
Yapılacak incelemelerle dolunun tarım arazilerinde oluşturduğu zararın boyutunun belirlenmesi bekleniyor.
Bakmadan Geçme
