Kars'ta dolu ve sağanak hayatı felç etti: Dereler taştı, yollar su altında kaldı
Kars'ın Akyaka ilçesinde etkili olan şiddetli dolu ve sağanak yağış, dere yataklarının taşmasına ve bazı yolların suyla kaplanmasına neden olurken, vatandaşlar ile sürücüler zor anlar yaşadı.
Haberin Özeti
- • Kars'ın Akyaka ilçesi, etkili olan şiddetli dolu ve sağanak yağış nedeniyle dere yataklarının taşması ve yolların su altında kalmasıyla felç oldu.
- • Aşırı yağışlar, sürücülerin ulaşımda zor anlar yaşamasına neden olurken, su baskınları ve sele kapılan eşyalar vatandaşları mağdur etti.
- • Akyaka sakini Serdal Karaoğul, kaybolan eşyalarını ve sele kapılan su borularını aradıklarını belirtirken, bölgede olumsuzlukları gidermek için çalışmalar başlatıldı.
Kars’ın Akyaka ilçesinde etkisini gösteren olumsuz hava koşulları günlük yaşamı aksattı. İlçede ilk olarak başlayan yoğun dolu yağışı, kısa süre içerisinde bazı bölgeleri beyaz örtüyle kapladı.
Dolunun ardından etkisini artıran sağanak yağış ise ilçenin farklı noktalarında su baskınlarına neden oldu. Yağış miktarının artmasıyla bazı dere yatakları taşarken, taşkın suları cadde ve yollara yayıldı.
Yollar suyla kaplandı, araçlar ilerleyemedi
Şiddetli yağışın ardından oluşan su birikintileri ulaşımı da olumsuz etkiledi. Bazı yollarda su seviyesinin yükselmesi nedeniyle sürücüler araçlarıyla ilerlemekte güçlük çekti.
Dolu ve sağanağa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar da yağıştan korunmak için kapalı alanlara yöneldi. İlçenin bazı noktalarında yolların suyla kaplanması nedeniyle ulaşımda zaman zaman aksamalar yaşandı.
Taşan dere yataklarından gelen sel suları çevrede de zarara yol açtı. Bazı vatandaşlara ait su boruları, akıntının şiddetiyle bulundukları yerden sökülerek sürüklendi.
Yağışın etkisini kaybetmesinin ardından vatandaşlar sel sularına kapılan eşyalarını ve borularını bulmak için çalışma yaptı. Bazı iş yerlerinin önünde de yoğun su birikintileri oluştu.
“Derelerimiz taştı, yollarımız kapandı”
Akyaka’da yaşayan Serdal Karaoğul, dolu ve sağanağın kısa sürede etkisini artırdığını belirterek, taşkın nedeniyle bazı eşyalarının kaybolduğunu söyledi.
Karaoğul, “Aşırı dolu ve sağanak yağışla derelerimiz taştı, yollarımız kapandı. Kaybolan eşyalarımızı, sele kapılan su borularımız var onları arıyoruz. Bir tanesini bulabildik, diğerlerini bulamadık” ifadelerini kullandı.
Dolu sonrası bazı bölgeler beyaza büründü
Kısa sürede etkili olan dolu yağışı özellikle açık alanlarda yoğun şekilde birikirken, ortaya kış mevsimini andıran görüntüler çıktı. Ardından gelen kuvvetli sağanak ise biriken suların dere yataklarına ve yollara yönelmesine neden oldu.
Yağış nedeniyle Akyaka’nın farklı noktalarında oluşan su birikintileri ve taşkınlar vatandaşlara zor anlar yaşatırken, bölgede yağışın ardından oluşan olumsuzlukların giderilmesi için çalışmalar gerçekleştirildi.
Bakmadan Geçme
