Kademeli emeklilik ne zaman çıkacak?

Kademeli emeklilik ne zaman çıkacak?
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesini kaçıranlar için umut ışığı olan kademeli emeklilik yasası, son günlerde gündemde sıkça yer alıyor. İşte kademeli emeklilikle ilgili son gelişmeler...

Birçok kesim tarafından merakla beklenen kademeli emeklilik yasası hakkında kesin bir tarih belirlenmiş değil. Uzmanlar, mevcut durumda böyle bir yasa tasarısının hazırlık aşamasında olduğunu ancak net bir çıkış tarihinin henüz belirlenmediğini belirtiyor.

Uzmanların Görüşleri Ne Yönünde?

TOBB ETÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç, kademeli emeklilikle ilgili olarak yaptığı açıklamada, şu an için resmi bir çalışma olmadığını ifade etti. Kılıç, konuyla ilgili kamu bürokratları ve diğer kaynaklardan aldığı bilgiler doğrultusunda böyle bir düzenlemenin mevcut olmadığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da konuya ilişkin açıklamasında, "Sosyal güvenlikle ilgili şu anda bir çalışmamız yok." ifadesini kullandı. Bu açıklamalar, kademeli emeklilik yasasının henüz netlik kazanmadığını gösteriyor.

Beklenti ve Umut Devam Ediyor

EYT düzenlemesini kaçıran vatandaşlar arasında büyük bir beklenti ve umut olduğu bir gerçek. Ancak, şu an için kademeli emeklilikle ilgili net bir çözüm bulunmuyor. Konuyla ilgili gelişmelerin yakından takip edilmesi ve resmi açıklamaların dikkate alınması gerekiyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.