“İstanbul’da 785 Milyon Euro Tasarruf Sağlayacağız!”

“İstanbul’da 785 Milyon Euro Tasarruf Sağlayacağız!”
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul için hayati öneme sahip yeni bir ulaşım projesinin tanıtımını yaparken önemli açıklamalarda bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul için hayati öneme sahip yeni bir ulaşım projesinin tanıtımını yaparken önemli açıklamalarda bulundu. Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım projesinin açılış töreninde konuşan Bakan Uraloğlu, bu projenin İstanbul'a sağlayacağı ekonomik ve sosyal faydalara dikkat çekti.

Bakan Uraloğlu'nun belirttiğine göre, bu projenin hayata geçirilmesiyle birlikte, şehrin ulaşım altyapısında toplamda 785 milyon Euro'luk bir tasarruf sağlanması öngörülüyor.

“Raylı Sistem Sorununu Çözeceğiz”

Uraloğlu, “İstanbul'un ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik kapsamlı bir planın parçası olarak, 785 milyon Euro tutarında bir tasarruf sağlayacağımızı öngörmekteyiz. Bu çerçevede, Kazlıçeşme-Sirkeci arasındaki yaya odaklı ulaşım projemiz, bu alandaki en çarpıcı örneklerden birini oluşturuyor. Aynı zamanda, Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı güzergahı ile Arnavutköy'den Havalimanı'na uzanan kesimler üzerinde de çalışmalarımız sürüyor. Ancak hedeflerimiz bu projelerle sınırlı kalmayacak, geniş bir perspektiften İstanbul'un ulaşım ihtiyaçlarına yanıt vermeyi amaçlamaktayız.”

“Kentimizin toplamda 1004 kilometre uzunluğunda bir metro ağına ihtiyacı olduğu analizlerimiz sonucunda belirlenmiştir. Bu doğrultuda, mevcut altyapıya ek olarak 600 kilometre daha metro hattı inşa etmeyi planlamaktayız. İstanbul'un karmaşık ulaşım sorunlarını yüzeydeki çözümlerle değil, yer altından geçen metro hatlarıyla ele alarak çözme yoluna gitmekteyiz.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.