Iğdır'da Hamaney ve saldırı kurbanları için dua

İsrail ve ABD'nin İran'a yönelik başlattığı koordineli saldırılarda İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in öldüğü yönündeki haberlerin ardından, Türkiye'nin doğu sınırındaki Iğdır'da Caferi camilerinde Hamaney ve saldırılarda yaşamını yitirenler için toplu dualar okundu.

İsrail ile Amerika Birleşik Devletleri’nin İran’a yönelik başlattığı geniş kapsamlı füze ve hava saldırılarının ardından İran devlet medyası, ülkenin dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in hayatını kaybettiğini duyurdu. Saldırılar sonucu Hamaney’in yanı sıra birçok üst düzey isim ve sivillerin öldüğü açıklanırken, ülke genelinde 40 günlük ulusal yas ilan edildi. Bu gelişmeler, Orta Doğu’da tansiyonun yükselmesine neden oldu ve dünya kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.

Türkiye’nin doğu sınırında yer alan Iğdır’da yaşayan Caferi vatandaşlar, bölgedeki bu gelişmeler üzerine camilerde ve minarelerden Hamaney ile saldırılarda yaşamını yitirenler için dualar okudu. Camilerdeki yapılan ibadet ve toplu dua programı, toplumun duyarlılığını ve bölgedeki hassasiyetin yansımasını gösterdi.

Yaşanan askeri operasyonlar ve Hamaney’in öldüğü iddiaları, İran’da iç politikada da geniş yankı bulmuş; İran devlet televizyonunun duyurusuyla birlikte ulusal yas ve geniş çaplı resmi törenler düzenlenmeye başlandığı bildirildi.

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme