Haluk Dursun Anısına Tarihi Yolculuk: Ahlat'ta Öğrenciler ve Akademisyenler Tarihi Mekanları Gezdi

Haluk Dursun Anısına Tarihi Yolculuk: Ahlat'ta Öğrenciler ve Akademisyenler Tarihi Mekanları Gezdi
Haluk Dursun Anısına Tarihi Yolculuk: Ahlat'ta Öğrenciler ve Akademisyenler Tarihi Mekanları Gezdi

Ahlat Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Anadolu Kültür ve Tarih Birliği Derneği'nin katkılarıyla düzenlenen "Tarihe Damga Vuranlar, Haluk Dursun" anma programı kapsamında, öğrenci ve akademisyenler Ahlat'ın tarihi mekanlarını gezdi.

Program kapsamında ilçeye gelen katılımcılar ilk olarak Ahlat Müzesi'ni ziyaret etti. Müze Müdürü Mikail Ercek tarafından Ahlat'ın genel tarihi ve müzedeki eserler hakkında bilgi verilen katılımcılar, Selçuklu döneminden kalma eserleri inceleme fırsatı buldu.

Daha sonra Ahlat Selçuklu Mezarlığı'na geçen heyet, burada mezar taşlarının üzerindeki eşsiz sanat eserlerini inceledi. Heyette bulunan akademisyenler, mezar taşları üzerindeki motifler ve yazılar hakkında katılımcılara bilgiler verdiler.

Son olarak grup, Emir Bayındır Kümbetini ziyaret ederek anma programını tamamladı. Kümbetin tarihi ve mimarisi hakkında bilgi alan katılımcılar, bu eşsiz yapıdan da oldukça etkilendiklerini dile getirdiler.

438814889-122115702836272719-7403162284833973631-n.jpg

Gezi programına AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, MHP Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ruhi Ersoy, Ahlat Kaymakamı Batuhan Bingöl, Ahlat Belediye Başkanı Yavuz Gülmez, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

"Tarihe Damga Vuranlar, Haluk Dursun" anma programı kapsamında düzenlenen bu gezi, katılımcılara Ahlat'ın tarihi ve kültürel zenginlikleri hakkında bilgi edinme imkanı sunarken, Prof. Dr. Haluk Dursun'un anısını da yaşatmış oldu.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.