MHRS'den Onaylı Randevu nasıl alınır?

MHRS'den Onaylı Randevu nasıl alınır?
Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde (MHRS) "Onaylı Randevu" dönemi, 13 Mayıs Pazartesi (bugün) itibarıyla başlıyor.

Hastalar, Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kuruluşlarından, MHRS internet sitesi, mobil uygulama veya "ALO 182" çağrı merkezinden randevu oluşturabilecekler. Ancak, bu yeni sistemle ilgili merak edilen birkaç önemli detay var. İşte, "Onaylı Randevu" nedir ve MHRS'den nasıl randevu alınır?

Yeni uygulamaya göre, hastaların randevuları için bir gün önce saat 20.00'ye kadar onay vermeleri veya randevularına gelemeyeceklerini bildirmeleri gerekecek. Bu onay veya bildirim işlemi, randevu alındığı kanallar üzerinden gerçekleştirilecek.

Randevusu onaylanmasına rağmen gelmeyen kişilerin aynı branşta 15 gün boyunca yeni randevu alması kısıtlanacak. Fakat, bu durumdaki kişiler Bakanlığa bağlı sağlık kuruluşlarından randevusuz hizmet alabilecekler.

İşlem yapılmayan randevular ise bir gün önce saat 20.00'de otomatik olarak iptal edilecek. Bu durumda, kişi tekrar randevu alabilecek ve herhangi bir kısıtlama uygulanmayacak.

Uygulamadan 65 yaş üstü ve kanser hastaları muaf tutulacaklar. Bu gruptaki hastalar her zaman randevu alabilecekler.

Onaylı Randevu Sistemi, hastalara, hastanelere ve hekimlere zamanı daha verimli kullanma imkanı sunacak. Boş kalan randevu saatleri, hizmet bekleyen hastalar için kullanılacak ve talepte bulunan hastalara öncelik verilecek. Bu sayede, randevuların verimli bir şekilde değerlendirilmesi hedefleniyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.