• Haberler
  • Ağrı
  • Gürbulak Gümrüğü'ne 31 milyon liralık uyuşturucu yakalandı

Gürbulak Gümrüğü'ne 31 milyon liralık uyuşturucu yakalandı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Gürbulak Gümrük Kapısı'nda İran'dan Türkiye'ye giriş yapmak isteyen bir araçta, piyasa değeri yaklaşık 31 milyon lira olan 44 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi.

WhatsApp

AĞRI KARAKÖSE HABER WhatsApp Kanalını Takip Et

En güncel haberler için bizi WhatsApp kanalımızdan takip edin!

WhatsApp TAKİP ET

Haberin Özeti

  • • Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Gürbulak Gümrük Kapısı'nda, yaklaşık 31 milyon lira değerinde 44 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi.
  • • İran'dan Türkiye'ye giriş yapmak üzere gümrüğe gelen bir araçta X-ray taramasıyla tespit edilen uyuşturucu için Doğubayazıt Kaymakamlığı teşekkür etti.
  • • Yakalamayla ilgili gözaltı ve tutuklama bilgisi paylaşılmazken, kaçakçılık ve narkotikle mücadelenin kararlılıkla süreceği belirtildi.

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan Gürbulak Gümrük Kapısı’nda uyuşturucu kaçakçılığına yönelik gerçekleştirilen kontrolde 44 kilogram narkotik madde tespit edildi. İran’dan Türkiye’ye giriş yapmak üzere gümrük sahasına gelen bir araç, X-ray taramasından geçirildi.

Tarama sonucunda araçta uyuşturucu madde bulunduğu belirlendi. Ele geçirilen 44 kilogram narkotik maddenin yaklaşık piyasa değerinin 31 milyon lira olduğu açıklandı.

Gürbulak’ta X-ray kontrolüyle tespit edildi

Türkiye ile İran arasındaki sınır geçiş noktalarından biri olan Gürbulak Gümrük Kapısı’nda gerçekleştirilen kontrol, uyuşturucu sevkiyatının ülkeye giriş aşamasında tespit edilmesini sağladı.

Gümrük sahasına gelen araç üzerinde yapılan X-ray taraması sonucunda ortaya çıkarılan uyuşturucu maddeye ilişkin bilgiler, Doğubayazıt Kaymakamlığı tarafından kamuoyuyla paylaşıldı.

Ele geçirilen maddenin türü, araçta bulunduğu bölüm ve olayla bağlantılı kişiler hakkında açıklamada ayrıntıya yer verilmedi. Gözaltı veya tutuklama işlemlerine ilişkin de bilgi paylaşılmadı.

Doğubayazıt Kaymakamlığı, Gürbulak Gümrük Kapısı’nda gerçekleştirilen uyuşturucu yakalamasına ilişkin yaptığı açıklamada operasyonu gerçekleştiren gümrük personeline teşekkür etti.

Gürbulak Gümrüğü'ne 31 milyon liralık uyuşturucu yakalandı

Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İran’dan ülkemize giriş yapmak üzere Gürbulak Gümrük sahasına gelen bir araçta yapılan X-ray taraması neticesinde 44 kilogram narkotik madde tespit edilmiştir. Ele geçirilen narkotik maddenin yaklaşık değeri 31 milyon TL’dir. Söz konusu başarılı yakalama operasyonunda emeği geçen gümrük personeline teşekkür eder, kamu düzenini korumak, haksız kazanç sağlayan şebekeleri çökertmek ve vatandaşlarımızın huzurunu sağlamak amacıyla kaçakçılık ve narkotikle amansız bir şekilde mücadeleye devam edilecektir.”

Gürbulak Gümrüğü'ne 31 milyon liralık uyuşturucu yakalandı

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme