Günlük hazırlanan sıcak yemekler yaşlı ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde faaliyet gösteren Kızılay Ercanlar Aşevi, Ramazan ayında da ihtiyaç sahiplerine yönelik sıcak yemek dağıtımını sürdürüyor.
Günlük olarak hazırlanan yemekler, özellikle yaşlı, bakıma muhtaç ve yalnız yaşayan vatandaşlara iftarlık olarak evlerine ulaştırılıyor. Türk Kızılay Doğubayazıt Şubesi bünyesinde hizmet veren Ercanlar Aşevi’nde pişirilen yemekler, hijyen kurallarına uygun şekilde hazırlanıyor ve paketleniyor. Hazırlanan iftarlıklar, gönüllü ekipler tarafından sefer taslarıyla adreslere teslim ediliyor.
Kızılay Doğubayazıt Şube Başkanı Kemal Şahin, Ramazan ayı boyunca çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirterek şunları söyledi:
“Ercanlar Aşevimizde her gün düzenli olarak sıcak yemek hazırlıyoruz. Özellikle yaşlı ve tek başına yaşayan vatandaşlarımızın iftar sofralarına katkı sunmaya çalışıyoruz. Ramazan ayında dayanışma ve paylaşma duygusu daha da önem kazanıyor. Biz de bu anlayışla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”
Şahin, dağıtımların belirlenen ihtiyaç listeleri doğrultusunda yapıldığını ifade ederek:
“Sosyal incelemeler sonucu belirlenen vatandaşlarımıza günlük yemek ulaştırıyoruz. Amacımız, kimsenin iftar saatinde yalnız kalmaması ve sıcak bir yemeğe ulaşamama sorunu yaşamamasıdır. Destek veren gönüllülerimize ve hayırseverlere teşekkür ediyoruz” dedi.
Ercanlar Aşevi’nde hazırlanan yemeklerin her gün düzenli olarak pişirildiği ve Ramazan ayı boyunca dağıtımın devam edeceği bildirildi.



