Groningen Ajax Maçı Neden Yarıda Kaldı?
Bugün oynanan Ajax – Groningen maçı, tribün olayları nedeniyle yarıda kaldı. Karşılaşma sırasında sahaya atılan yabancı maddeler ve çıkan gerginlikler yüzünden hakem oyunu durdurdu ve maç tamamlanamadı.
Maçın Tarihi ve Yeri
- Tarih: 30 Kasım 2025
- Yer: Johan Cruijff ArenA, Amsterdam
- Karşılaşma: Eredivisie kapsamında Ajax ile FC Groningen karşı karşıya geldi.
Neden Yarıda Kaldı?
- Tribün olayları: Maç sırasında Ajax taraftarlarının bulunduğu tribünden sahaya yabancı maddeler atıldı.
- Güvenlik endişesi: Hakem Bas Nijhuis, oyuncuların güvenliği için oyunu durdurdu.
- Devam edemedi: Olayların tekrarlanması üzerine maçın devam etmesi mümkün olmadı ve karşılaşma yarıda kaldı.
- Sosyal medya: Hollanda futbol kamuoyunda olay büyük tepki çekti. Taraftarların bu davranışı “futbola zarar” olarak yorumlandı.
- Kulüpler: Ajax yönetimi, olayların ardından resmi açıklama yaparak “futbolun güvenliği ve saygınlığı” için gereken önlemleri alacaklarını duyurdu.
- Federasyon: Eredivisie yönetimi, maçın akıbeti ve olası cezalar için inceleme başlattı.
Bugünkü Ajax – Groningen karşılaşması, taraftar olayları nedeniyle yarıda kaldı. Hakem güvenlik gerekçesiyle maçı tatil etti. Eredivisie yönetimi, maçın tekrar edilip edilmeyeceğine veya hükmen sonuçlandırılacağına önümüzdeki günlerde karar verecek.
Bakmadan Geçme
Ağrı'nın gizli cennetinde zorlu doğa yürüyüşü
Ağrı'da trafik keşmekeşi! Asfalt çalışması kenti kilitledi
Ağrı’nın göç bilançosu ağır oldu! 1 yılda 28 bin kişi göç etti
Organize suç örgütünün Ağrı ayağına operasyon
15 Temmuz anısına düzenlenen spor turnuvaları coşkuyla tamamlandı
Ağrılı sporculardan Türkiye Şampiyonası'nda çifte madalya