Erol Eğrek kimdir, neden öldürüldü?

Erol Eğrek, 2004-2009 yılları arasında Türkmenistan'da Çalık Holding'e bağlı bir tekstil fabrikasında çalıştı. İşten çıkarıldıktan sonra 10 yıldır tazminatını alamadığını iddia ediyordu.

Bu mağduriyetini anlatan videolar çekerek sosyal medya üzerinden duyurmaya başladı. Son olarak 9 Mayıs 2025 günü, İstanbul Şişli’deki Çalık Holding binasına giderek sesini duyurmak istedi.

Eğrek’in, bina önünde elinde silahla bir süre beklediği ve ardından saksıya doğru 3 el ateş ettiği belirtildi. Güvenlik görevlileri ya da korumalar olduğu iddia edilen 10 kişi tarafından silahı alınarak yere yatırıldığı ve dakikalarca darp edildiği ileri sürüldü. Olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan Eğrek, burada kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdi.

Ancak ailesi, Eğrek’in hastaneye ulaşmadan önce olay yerinde öldüğünü iddia ediyor. Olayla ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Kamera kayıtları, görgü tanıkları ve otopsi raporuyla ölümün kesin nedeni araştırılıyor.

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme