Emekli adaylarının beklediği uygulama artık E-Devlet'te

Emekli adaylarının beklediği uygulama artık E-Devlet'te
Türkiye'nin dijital dönüşümünde önemli bir kilometre taşı olan e-Devlet portalı, son dönemde sunduğu olanaklarla vatandaşların hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. Son eklenen özellik ise emekli adayları için büyük bir kolaylık sağlıyor.

Artık emekli adayları, emekli olacakları zaman alacakları maaşı önceden e-Devlet üzerinden öğrenebilecekler. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), milyonlarca emeklinin yeni kök maaşını e-Devlet'e yükledi. Bu, vatandaşların SGK'nın internet sitesinde yapılan sorgulamaları artık e-Devlet üzerinden daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilecekleri anlamına geliyor.

Peki, bu yeni özellik nasıl kullanılıyor? İşte adım adım:

Öncelikle, e-Devlet portalına giriş yapılıyor ve arama motoruna "Ne kadar emekli maaşı alırım" yazılıyor. Karşınıza çıkan ilk seçenek olan '4A emekli aylık bilgisi hesaplama'ya tıklıyorsunuz. Ardından, istenen bilgileri girdikten sonra alacağınız tahmini emekli maaşı ve diğer bilgileri anında görebiliyorsunuz. Gerekli şartları sağladıktan sonra emekli maaşınızı öğrenmek artık sadece birkaç dakikanızı alıyor.

Bu kullanıcı dostu uygulama, emekli adaylarının beğenisini kazanıyor ve emeklilik sürecinde yaşanan belirsizliği azaltarak, daha bilinçli kararlar almalarına yardımcı oluyor. Dijitalleşen dünyada bu tür uygulamaların yaygınlaşması, vatandaşların kamusal hizmetlere daha kolay erişim sağlamasını ve işlemlerini daha hızlı bir şekilde gerçekleştirmesini sağlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.