Eleşkirt Haziran ayında beyaza büründü
Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde etkili olan sağanak ve dolu yağışı, cadde ve sokakları beyaza çevirirken günlük yaşamı olumsuz etkiledi.
Haberin Özeti
- • Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde Haziran ayında etkili olan sağanak ve yoğun dolu yağışı, cadde ve sokakları kısa sürede beyaza bürüdü.
- • Yağış nedeniyle oluşan su birikintileri günlük yaşamı ve trafiği olumsuz etkileyerek vatandaşlara zor anlar yaşattı.
- • Meteoroloji uzmanları bölgede yağışların sürebileceğini belirterek vatandaşları ani sağanak ve dolu riskine karşı uyardı.
Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde öğle saatlerinde başlayan sağanak yağışın ardından etkili olan dolu, ilçeyi kısa sürede beyaza bürüdü. Haziran ayında yaşanan sıra dışı görüntüler vatandaşları şaşırtırken, yağış nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.
İlçe genelinde etkisini artıran sağanak yağış, kısa süre sonra yerini yoğun dolu yağışına bıraktı. Bir anda bastıran dolu nedeniyle araçlar ve yollar beyaz örtüyle kaplanırken, vatandaşlar zor anlar yaşadı. Özellikle ilçe merkezindeki cadde ve sokaklarda oluşan su birikintileri nedeniyle yaya ve araç trafiğinde aksamalar meydana geldi.
Dolu yağışının etkili olduğu dakikalarda bazı vatandaşlar iş yerlerine ve kapalı alanlara sığınırken, sürücüler ise ilerlemekte güçlük çekti. Yağışın ardından ortaya çıkan manzara kış aylarını aratmazken, Haziran ayında ilçenin beyaza bürünmesi dikkat çekti.
Son aylarda Ağrı ve çevresinde etkili olan yağışların tarım alanları açısından önemli olduğunu belirten vatandaşlar, buna rağmen aşırı yağışların günlük yaşamı zorlaştırdığını ifade etti.
İlçe sakinlerinden Ali Ekber Yılmaz, bu yıl yağışların önceki yıllara göre çok daha fazla olduğunu belirterek, "Bu yıl hem Ağrı merkezde hem de ilçelerde sürekli yağış görüyoruz. Bugün ise Haziran ayında olmamıza rağmen ilçemiz adeta kar yağmış gibi beyaza büründü. Cadde ve sokaklarda ciddi su birikintileri oluştu. İnsanlar yürümekte zorlandı, araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Bir süre hayat neredeyse durma noktasına geldi. Böyle bir görüntüyü Haziran ayında görmek gerçekten şaşırtıcı" dedi.
Yağışın ardından belediye ekipleri su birikintilerinin oluştuğu noktalarda çalışma başlatırken, vatandaşlar da dolu yağışının oluşturduğu beyaz manzarayı cep telefonlarıyla görüntüledi.
Bakmadan Geçme
