Ağrı
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
-1°
Karaköse Haber | Dünya | Yoğun yağış Gazze’de insani krizi derinleştirdi

Yoğun yağış Gazze’de insani krizi derinleştirdi

Gazze Şeridi’nde iki gündür aralıksız süren sağanak yağış, yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı çadır alanlarını tamamen etkisi altına alarak yüzlerce çadırın suyla dolmasına ve ailelerin tahliye edilmesine yol açtı.

Gazze Şeridi’nde iki gündür aralıksız süren sağanak yağış, yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı çadır alanlarını tamamen etkisi altına alarak yüzlerce çadırın suyla dolmasına ve ailelerin tahliye edilmesine yol açtı.

KAYNAK: Anadolu Ajansı

Gazze Şeridi’nde iki gündür etkisini sürdüren yoğun yağış, bölgede zaten zor şartlarda yaşam mücadelesi veren yerinden edilmiş binlerce Filistinlinin barındığı çadır alanlarını adeta felç etti. Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü, yaptığı açıklamada yağmurun özellikle Gazze’nin güney kesimlerinde şiddetli şekilde hissedildiğini belirtirken, çadırların büyük bölümünün kısa sürede suyla dolduğunu bildirdi.

Açıklamalara göre yüzlerce aile, sel sularının çadırları basması nedeniyle bulundukları alanlardan tahliye edildi. Yetkililer, yağışların devam etmesi halinde tahliyelerin daha da artabileceğini ifade ederek bölgedeki koşulların giderek kötüleştiğine dikkat çekti.

Sivil Savunma ekipleri, çadır alanlarında oluşan su birikintilerinin tahliye çalışmalarını zorlaştırdığını, birçok ailenin eşyalarını kurtarmak için mücadele verdiğini aktardı. Bazı ailelerin ise güvenli bir alan bulunamadığı için geçici olarak komşu çadır alanlarına veya derme çatma barınaklara sığındığı bildirildi.

Gazze'deki yerel kaynaklar, yağışın altyapısı zaten tahrip olan bölgede daha büyük bir insani krizi tetikleyebileceğine işaret ediyor. Çamur ve sel sularının içinde kalan çadır kentlerde hastalık riskinin de arttığı belirtilirken, sağlık çalışanları hijyen koşullarının hızla kötüleştiğini ve su baskınlarının özellikle çocuklar için tehlikeyi büyüttüğünü ifade ediyor.

Sivil Savunma Müdürlüğü’nün açıklamasında ayrıca, "Yerinden edilen aileler için yeterli ve güvenli geçici barınak bulunmaması halinde insani koşullar daha da ağırlaşacaktır." ifadeleri kullanıldı. Bu uyarı, bölgedeki mevcut barınma kapasitesinin kritik seviyede olduğuna ve yağışın devam etmesi durumunda krizin derinleşebileceğine işaret ediyor.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...