Ağrı
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
-1°
Karaköse Haber | Erzurum | Palandöken Geçidi’nde kar ve tipi yolu kapattı

Palandöken Geçidi’nde kar ve tipi yolu kapattı

Erzurum’un Tekman ilçesi güzergâhında yer alan ve 2 bin 885 rakımıyla kış şartlarının en ağır hissedildiği Palandöken Geçidi’nde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi, sürücülere zor anlar yaşattı.

Erzurum’un Tekman ilçesi güzergâhında yer alan ve 2 bin 885 rakımıyla kış şartlarının en ağır hissedildiği Palandöken Geçidi’nde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi, sürücülere zor anlar yaşattı.

KAYNAK: İHA
MUHABİR: İHA

Olumsuz hava koşulları nedeniyle yolda ilerleyemeyen bazı araçlar, geçitte mahsur kaldı. Edinilen bilgilere göre, aşırı kar ve fırtına nedeniyle saatlerce yolda kalan vatandaşlar, durumu yetkililere bildirerek yardım talebinde bulundu. İhbar üzerine bölgeye Karayolları ekipleri ile Erzurum Macera Off-road Doğa Sporları ekibi sevk edildi. Yoğun tipi ve görüş mesafesinin düşüklüğü, ekiplerin mahsur kalan araçlara ulaşmasını güçleştirdi.

Saat 16.30 sıralarında E.B., S.K. ve S.F.’ye ait araçların Erzurum Palandöken–Tekman yolu üzerinde yoğun tipi nedeniyle yolda kaldığı öğrenildi. Tekman ilçesinde bulunan ve tam donanımlı üç off-road aracıyla yola çıkan ekip, zorlu arazi ve hava şartlarına rağmen mahsur kalan vatandaşlara ulaşmayı başardı.

Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne bağlı karla mücadele ekiplerinin iş makineleriyle destek verdiği çalışmalarda, riskli bölgede bulunan araçlar güvenli alana çekildi. Araçlarda bulunan vatandaşlar ise iş makineleri yardımıyla Erzurum merkeze ulaştırıldı. Operasyon sırasında herhangi bir yaralanma yaşanmadığı öğrenildi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...