Ağrı
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
-1°
Karaköse Haber | Dünya | UNRWA: Gazze’deki Yardım Dağıtımı Müslüman Karşıtı Paralı Grupların Kontrolünde!

UNRWA: Gazze’deki Yardım Dağıtımı Müslüman Karşıtı Paralı Grupların Kontrolünde!

Birleşmiş Milletler'in Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı UNRWA, Gazze'deki yardım dağıtım sistemlerinin bazı radikal gruplar tarafından ele geçirildiğini ve bu durumun en az 2 bin Filistinlinin hayatına mal olduğunu bildirdi.

Birleşmiş Milletler'in Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı UNRWA, Gazze'deki yardım dağıtım sistemlerinin bazı radikal gruplar tarafından ele geçirildiğini ve bu durumun en az 2 bin Filistinlinin hayatına mal olduğunu bildirdi.

KAYNAK: Anadolu Ajansı

Birleşmiş Milletler’e bağlı UNRWA, Gazze’de kurulan yardım dağıtım mekanizmalarının Müslüman karşıtı paralı gruplar tarafından yönetildiğini, bunun en az 2 bin Filistinlinin ölümüne yol açtığını açıkladı. Ajans, “Bırakın işimizi yapalım.” çağrısında bulundu.

Yakın Doğu’daki Filistinli Mülteciler için Birleşmiş Milletler Yardım ve Çalışma Ajansı (UNRWA), Gazze’deki insani yardım dağıtımına ilişkin sert bir açıklama yaptı.

Ajans, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı duyuruda, mevcut yardım dağıtım mekanizmasının, “aralarında Müslümanlara düşman çetelerin de bulunduğu paralı kişiler tarafından yönetildiğini” belirtti.

UNRWA, bu sistemin en az 2 bin Filistinlinin ölümüne yol açtığını vurguladı.

“BIRAKIN İŞİMİZİ YAPALIM”

Açıklamada, Gazze’de açlık krizinin derinleştiği hatırlatılarak, insani yardımların güvenli, sürekli ve geniş kapsamlı erişimle ulaştırılması gerektiği ifade edildi.

UNRWA, “UNRWA ve ortakları dahil olmak üzere BM, gerekli kaynaklara ve uzmanlığa sahiptir. Bırakın işimizi yapalım.” sözleriyle, yardım faaliyetlerinin doğrudan BM kurumlarınca yürütülmesi gerektiğini dile getirdi.

İSRAİL’İN GAZZE’YE YÖNELİK SALDIRILARI

Gazze’deki insani kriz, devam eden İsrail saldırılarıyla daha da ağırlaşıyor.

İsrail ordusu, 19 Ocak’ta yürürlüğe giren ateşkese rağmen 18 Mart sabahı yeniden yoğun saldırılar başlattı. BM verilerine göre, 7 Ekim 2023’ten bu yana düzenlenen saldırılarda en az 64 bin 718 Filistinli öldü, 163 bin 859 kişi yaralandı.

Ateşkesin bozulduğu 18 Mart’tan bu yana ise 12 bin 170 kişi hayatını kaybetti, 51 bin 818 kişi yaralandı.

27 Mayıs’tan bu yana İsrail-ABD güdümlü “Gazze İnsani Yardım Vakfı” aracılığıyla kurulan yardım dağıtım noktalarında Filistinlilerin hedef alındığı bildirildi.

Bu bölgelerde düzenlenen saldırılarda 2 bin 465 kişi öldü, 17 bin 948 kişi yaralandı.

NETANYAHU: “GAZZE’NİN TAMAMINI İŞGAL EDECEĞİZ”

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, son açıklamasında Gazze Şeridi’ni tamamen işgal edeceklerini duyurdu. İsrail ordusu da işgali kalıcı hale getirmeyi amaçlayan planı uygulamaya başladığını bildirdi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...