Ağrı
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
-1°
Karaköse Haber | Dünya | Katar, BM’ye Doha’daki saldırıyla ilgili resmi bir mektup gönderdi

Katar, BM’ye Doha’daki saldırıyla ilgili resmi bir mektup gönderdi

Katar, İsrail'in Hamas temsilcilerine yönelik Doha'da gerçekleştirdiği saldırıyı kınayarak, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri ve Güvenlik Konseyi'ne resmi bir nota iletti. Gönderilen mektupta, bu eylemin uluslararası hukuku ihlal ettiği ve bölge güvenliğine ciddi bir tehdit oluşturduğuna dikkat çekildi.

Katar, İsrail'in Hamas temsilcilerine yönelik Doha'da gerçekleştirdiği saldırıyı kınayarak, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri ve Güvenlik Konseyi'ne resmi bir nota iletti. Gönderilen mektupta, bu eylemin uluslararası hukuku ihlal ettiği ve bölge güvenliğine ciddi bir tehdit oluşturduğuna dikkat çekildi.

KAYNAK: Anadolu Ajansı

Katar, İsrail’in Hamas heyetine yönelik Doha saldırısını kınayarak, BM Genel Sekreteri ve Güvenlik Konseyine resmi mektup gönderdi. Mektupta saldırının uluslararası hukukun ihlali olduğu ve ülke güvenliğine tehdit oluşturduğu vurgulandı.

Katar, İsrail’in dün Doha’da Hamas’ın müzakere heyetinin bulunduğu binaya düzenlediği saldırı üzerine Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ve BM Güvenlik Konseyine (BMGK) mektup iletti.

Katar Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, ülkenin BM Daimi Temsilcisi Şeyha Alya Ahmed bin Seyf Al Sani aracılığıyla gönderilen mektubun, hem BM Genel Sekreterine hem de BMGK’nin eylül ayı dönem başkanlığını yürüten Güney Kore Maslahatgüzarı Sangjin Kim’e ulaştırıldığı aktarıldı. Katar tarafı, mektubun Konsey üyeleriyle paylaşılmasını ve resmi belgeler arasında yayımlanmasını talep etti.

“ULUSLARARASI HUKUKUN AÇIK İHLALİ”

Açıklamaya göre, Katar’ın mektubunda saldırı en sert ifadelerle kınandı. Mesajda, “bu saldırının tüm uluslararası hukuk ve teamüllerin açık bir ihlali olduğu, Katarlıların ve ülkede bulunanların güvenliği için ciddi bir tehdit oluşturduğu” vurgulandı.

İsrail’in “sorumsuz davranışlarına ve bölgenin güvenliğini sürekli tehdit eden hareketlerine göz yumulmayacağı” ifade edildi. Ayrıca Katar’ın egemenliğini hedef alan bu eyleme karşı “en yüksek seviyede soruşturma” yürütüldüğü belirtildi.

SALDIRININ BİLANÇOSU

İsrail ordusu dün, Katar’ın başkenti Doha’da Hamas müzakere heyetinin bulunduğu binayı savaş uçaklarıyla vurmuştu.

Hamas tarafından yapılan açıklamada, lider kadronun saldırıdan sağ kurtulduğu, ancak Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye’nin oğlunun, dört Hamas üyesinin ve bir Katar polisinin yaşamını yitirdiği duyurulmuştu.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...