• Haberler
  • Ağrı
  • DSİ Eleşkirt'teki taşkın koruma çalışmalarını yerinde inceledi

DSİ Eleşkirt'teki taşkın koruma çalışmalarını yerinde inceledi

DSİ Genel Müdür Yardımcısı Faruk Fıratoğlu başkanlığındaki heyet, Eleşkirt ilçe merkezinde devam eden taşkın koruma çalışmalarını yerinde inceleyerek projenin son durumu hakkında bilgi aldı.

WhatsApp

AĞRI KARAKÖSE HABER WhatsApp Kanalını Takip Et

En güncel haberler için bizi WhatsApp kanalımızdan takip edin!

WhatsApp TAKİP ET

Haberin Özeti

  • DSİ Genel Müdür Yardımcısı Faruk Fıratoğlu başkanlığındaki heyet, Ağrı Eleşkirt'teki taşkın koruma projesi çalışmalarını yerinde inceledi.
  • Proje, ilçe merkezinde taşkın riskini azaltmayı, yerleşim alanlarını korumayı ve altyapıyı güçlendirmeyi hedefliyor.
  • İncelemede imalatlar, dere ıslahı ve su tahliye altyapısı değerlendirilirken, can ve mal güvenliğinin sağlanması vurgulandı.

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde taşkın riskini azaltmak ve yerleşim alanlarını olası sel tehlikelerine karşı korumak amacıyla sürdürülen Eleşkirt İlçe Merkezi Taşkın Koruma Projesi kapsamındaki çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ve DSİ 8. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, proje sahasında incelemelerde bulunarak yürütülen çalışmaları yerinde değerlendirdi.

Gerçekleştirilen inceleme programına DSİ Genel Müdür Yardımcısı Faruk Fıratoğlu, DSİ 8. Bölge Müdürü Oğuzhan Yavuz, Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Daire Başkanı İbrahim Burak Yeşiloğlu, ilgili şube müdürleri ile teknik personel katıldı.

Heyet, proje kapsamında devam eden imalatları sahada inceleyerek teknik ekiplerden çalışmaların ilerleme durumu, tamamlanan bölümler ve planlanan süreç hakkında kapsamlı bilgi aldı. Yapılan değerlendirmelerde, taşkın riskinin azaltılmasına yönelik inşa edilen koruma yapıları, dere ıslahı çalışmaları ve suyun güvenli şekilde tahliyesini sağlayacak altyapı uygulamaları ele alındı.

DSİ 8. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, özellikle son yıllarda etkisini artıran ani ve şiddetli yağışlar nedeniyle taşkın koruma yatırımlarının öneminin her geçen gün arttığına dikkat çekti. Eleşkirt'te yürütülen projenin tamamlanmasıyla birlikte ilçe merkezinde can ve mal güvenliğinin güçlendirilmesi, yerleşim alanlarının taşkın tehlikesinden korunması ve suyun kontrollü şekilde yönetilmesinin hedeflendiği belirtildi.

DSİ tarafından yürütülen çalışmaların yalnızca taşkın riskini azaltmakla kalmayacağı, aynı zamanda altyapının güçlendirilmesine ve ilçenin gelecekte karşılaşabileceği olası afetlere karşı daha dirençli hale gelmesine katkı sunacağı ifade edildi.

DSİ 8. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"Genel Müdür Yardımcımız Sayın Faruk Fıratoğlu, Bölge Müdürümüz Sayın Oğuzhan Yavuz, Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Daire Başkanı Sayın İbrahim Burak Yeşiloğlu, ilgili Şube Müdürlerimiz ve teknik personellerimiz ile birlikte Ağrı Eleşkirt İlçe Merkezi Taşkın Koruma İşi kapsamında yürütülen çalışmalarda incelemelerde bulundu. Can ve mal güvenliğinin sağlanması, yerleşim alanlarının taşkın riskine karşı korunması ve suyun kontrollü şekilde yönetilmesi açısından büyük önem taşıyan proje kapsamında sahadaki çalışmalar değerlendirilerek gelinen son durum hakkında teknik ekipten bilgi alındı."

DSİ Eleşkirt'teki taşkın koruma çalışmalarını yerinde inceledi

İnceleme programının ardından yetkililer, taşkın koruma yatırımlarının planlanan takvim doğrultusunda sürdürüleceğini belirterek, Ağrı genelinde vatandaşların can ve mal güvenliğini önceleyen su yapıları ve altyapı projelerinin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

DSİ Eleşkirt'teki taşkın koruma çalışmalarını yerinde inceledi

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme