• Haberler
  • Ağrı
  • Doğubayazıt'ta Ramazan'ın manevi iklimi ADEM-2 etkinlikleriyle yaşatılıyor

Doğubayazıt'ta Ramazan'ın manevi iklimi ADEM-2 etkinlikleriyle yaşatılıyor

Doğubayazıt Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına bağlı Aile Destek Merkezi-2'de düzenlenen etkinliklerde kursiyerler ve aileleri bir araya gelerek Ramazan ayının birlik, paylaşma ve dayanışma ruhunu birlikte yaşadı.

WhatsApp

AĞRI KARAKÖSE HABER WhatsApp Kanalını Takip Et

En güncel haberler için bizi WhatsApp kanalımızdan takip edin!

WhatsApp TAKİP ET

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Aile Destek Merkezi-2 (ADEM-2) kursiyerleri ve öğretmenleri, Ramazan ayının manevi atmosferini yansıtan etkinliklerde bir araya geldi. Düzenlenen programa kursiyerlerin aileleri de katılarak Ramazan’ın birlik ve paylaşma ruhu birlikte yaşandı.

Etkinlikler kapsamında kursiyerler ve aileleri, öğretmenlerin rehberliğinde çeşitli el sanatları çalışmaları gerçekleştirdi. Programda tesbih ve seccade yapımı, koku kesesi hazırlama, Ramazan ve cami temalı kapı süsleri ile Kur’an-ı Kerim kılıfı hazırlama gibi etkinlikler düzenlendi.

Programın devamında ise kursiyerler ve aileleri birlikte cami ziyareti gerçekleştirerek Ramazan ayının manevi atmosferini paylaşma fırsatı buldu.

“Ramazan’ın birlik ruhunu yaşatıyoruz”

Doğubayazıt Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mehmet Arvas, düzenlenen etkinliklerin hem kursiyerler hem de aileler için önemli bir sosyal buluşma olduğunu belirtti.

Arvas yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Ramazan ayı, paylaşmanın, dayanışmanın ve birlik beraberliğin en güçlü şekilde hissedildiği mübarek bir zaman dilimidir. Aile Destek Merkezi-2’de düzenlediğimiz bu etkinliklerle kursiyerlerimizin hem sosyal hem de kültürel gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Kursiyerlerimizin aileleriyle birlikte bu tür programlarda yer alması Ramazan’ın manevi iklimini daha güçlü bir şekilde yaşamamıza vesile oluyor.”

Doğubayazıt'ta Ramazan'ın manevi iklimi ADEM-2 etkinlikleriyle yaşatılıyor

Etkinlikler Ramazan boyunca devam edecek

Aile Destek Merkezi-2’de gerçekleştirilen programların Ramazan ayı boyunca devam edeceği belirtilirken, yetkililer bu tür etkinliklerin toplumda dayanışma ve paylaşma kültürünü güçlendirdiğini ifade etti.

Program sonunda etkinliklere katılan kursiyerler ve aileleri, Ramazan’ın manevi atmosferini birlikte yaşama fırsatı buldukları için memnuniyetlerini dile getirdi.

Doğubayazıt'ta Ramazan'ın manevi iklimi ADEM-2 etkinlikleriyle yaşatılıyorDoğubayazıt'ta Ramazan'ın manevi iklimi ADEM-2 etkinlikleriyle yaşatılıyor

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
Özel Haber

Bakmadan Geçme