Doğubayazıt'ta 110 yıllık Baba Eren Köşkü zamana yenildi
Doğubayazıt ilçesinin tarihi yapılarından biri olarak bilinen 110 yıllık Baba (Bavo) Eren Köşkü geçtiğimiz hafta yıkıldı. Yıllarca bölgenin ticaret, hayvancılık ve aile yaşamına tanıklık eden köşk, ilçede hüzünle karşılandı.
Haberin Özeti
- • Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan 110 yıllık tarihi Baba (Bavo) Eren Köşkü, geçtiğimiz hafta yıkılarak tarihe karıştı.
- • Dönemin önemli ismi Baba Eren tarafından yaptırılan köşk, bölgenin ticaret, hayvancılık ve geniş bir ailenin yaşam merkeziydi.
- • Yapının yıkılması, ilçede hüzünle karşılandı; aile üyeleri, köşkün Doğubayazıt'ın hafızasından önemli bir parça olduğunu belirtti.
Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde yıllardır ayakta duran ve bölgenin önemli ailelerinden biriyle özdeşleşen Baba (Bavo) Eren Köşkü, geçen hafta yıkılarak tarihe karıştı. Yukarı Bayazıt’tan aşağıya inerken karşılaşılan ilk yapılardan biri olan ve yaklaşık 110 yıllık geçmişe sahip köşk, ilçenin hafızasında önemli bir yer tutuyordu.
Dönemin tanınmış isimlerinden Baba (Bavo) Eren tarafından yaptırılan köşk, yalnızca bir yaşam alanı değil, aynı zamanda bölgenin ekonomik ve sosyal hayatına yön veren merkezlerden biri olarak biliniyordu. Ağrı, Iğdır ve çevre illerde askeri müteahhitlik yaptığı belirtilen Baba Eren’in; hayvancılık, tarım ve ticaret alanlarında da faaliyet yürüttüğü ifade edildi.
Bakmadan Geçme