Ağrı
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
-1°
Karaköse Haber | Gündem | Doğu Anadolu’da 5 ilde kar yağışı

Doğu Anadolu’da 5 ilde kar yağışı

Erzurum, Ağrı, Tunceli, Ardahan ve Kars’ta etkili olan kar yağışı, kent merkezlerini ve tarihi mekanları beyaz örtüyle kapladı.

Erzurum, Ağrı, Tunceli, Ardahan ve Kars’ta etkili olan kar yağışı, kent merkezlerini ve tarihi mekanları beyaz örtüyle kapladı.

KAYNAK: Anadolu Ajansı

Yoğun kar yağışı, bölge halkına zorluklar yaşatırken, tarihi yapılar ve doğal güzellikler eşsiz bir kış manzarası sundu.

Erzurum

Gece boyunca devam eden kar yağışı, Erzurum’un caddelerini, sokaklarını ve ağaçlarını beyaza boyadı.

Yakutiye Medresesi, Erzurum Kalesi, Lalapaşa Camii ve Çifte Minareli Medrese gibi tarihi mekanlar karla kaplanarak büyüleyici bir görünüm kazandı. Belediye ve kara yolları ekipleri, karla mücadele ve tuzlama çalışmalarını başlattı. Soğuk hava nedeniyle yollar buz tuttu, çatılarda uzun buz sarkıtları oluştu.

Ağrı

Dondurucu soğukların ardından sabaha doğru başlayan kar yağışı, Ağrı’yı beyaz örtüyle kapladı. Vatandaşlar, park halindeki araçlarını ve iş yerlerinin önünü temizlemek için fırça ve küreklerle yoğun çaba harcadı. Şehir mezarlığındaki metrelerce uzunluktaki buz sarkıtları, su deposunun çevresiyle birlikte dronla görüntülendi.

Tunceli

Tunceli’de sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı, cadde ve sokakları kısa sürede beyaza bürüdü. Vatandaşlar, evlerinin önünü ve araçlarının üzerini temizlemekle meşgul oldu. Belediye ekipleri sorumluluk alanlarında kar küreme çalışmalarını sürdürdü.

Ardahan

Ardahan genelinde etkili olan kar yağışı, yüksek kesimlerde yer yer tipiye dönüştü. Göle ilçesinde de kar yağışı etkisini gösterirken, yaşamı olumsuz etkiledi.

Kars

Kars’ta dün akşam başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, kenti yeniden beyaz bir örtüye bürüdü. Kars Kalesi ve diğer tarihi yapılar kar altındaki görkemli halleriyle dronla görüntülendi.

Yoğun kar yağışı, zorlu kış şartlarını beraberinde getirirken, bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerine büyüleyici bir atmosfer kattı. Karla mücadele ekiplerinin çalışmaları sürerken, vatandaşlar soğuk hava ve buzlanma konusunda uyarıldı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...