Dilovası’nda Ağrı'lılar Kızgın

Dilovası’nda Ağrı'lılar Kızgın
Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde nüfusunun çoğunluğunu oluşturan Ağrılılar, AK Parti Belediye Başkan adaylığının kendilerine verilmemesine oldukça kızgınlar.

Dilovası’nda Ağrılı Cemil Yaman ve Ali Toltar’ın yaptığı başarılı çalışmaların devam etmesini isteyen Ağrılılar, yine bir Ağrılı adayla devam edilmesi yönünde uzun süre kulis yürütmüşlerdi. Nüfusun yarısının Ağrılılardan oluştuğu Dilovası’nda Kocaeli Büyükşehir ve ilçe Belediye Başkan Adaylarının açıklanması ile birlikte Ağrılılar listeye büyük tepki gösterdiler. Sosyal Medyada tepkilerini dile getiren Dilovası’nda yaşayan Ağrılılar, bağımsız aday çıkarılması yönünde teklifte bulundular.

Ağrılıların Dilovası’nda nasıl bir yol izleyeceğinin önümüzdeki günlerde açıklanacağı belirtildi.

Marmara Bölgesi Ağrı Dernekler Federasyon Başkanı Mirza Mehmet Taşdemir ‘’ Birlik ve beraberliğimiz için her zaman her şartta bir olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Size bir örnek vermek isterim. Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde yaklaşık 12500 seçmen olan Ağrılı var. Yani kentin yüzde kırkı Ağrılı. Ama ne yazık ki birbirinden değerli Ağrılı aday adayları olmasına rağmen AK Parti, tercihini Ağrılı adaylardan yana kullanmamıştır. Bizler AK Parti Kocaeli İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli Milletvekili Ağrılı Cemil Yaman ve bölgenin tüm milletvekillerine Ağrılılara hak ettiği değerin verilmesi ve Ağrılıların görmezden gelinmemesini gerektiği konusunda bilgilendirmede bulunmuştuk.

Dilovası’nda hassasiyetle üzerinde durduğumuzu bildirdik. Bunun karşılığı Kocaeli’nde bulunan 80 bin Ağrılı seçmenin yansıması ile ödüllendirileceği konusunda bilgi verdik. Ne yazık ki bugün Dilovası’nda 800 kişilik seçmene sahip Ardahanlı bir adayın çıkmasıyla temsilde adaletin olmadığını da gördük. Ağrılıları hiçe saydılar. Başta iktidar partisinin görmezden geldiğini görmüş olduk. Seçimde Ağrılı seçmenlerin kabulünü gören adaya tüm teşkilatlarımızla sokak sokak çalışarak desteğimizi vereceğiz.Çalmadık kapı, girmedik gönül, sıkmadık el bırakmayacağız. Kocaeli’nde bizleri yok sayanlar yansımalarıyla cevabını alacaktır. ’dedi.

Yakın zamanda Dilovası Ağrılılar Dernek binasında tüm Kocaeli’nde bulunan Ağrılılar Dernek başkanlarıyla açıklamada bulunacaklarını söyleyen Mirza Mehmet Taşdemir, kentte tüm siyasi dengeleri alt üst etmiş durumda.

AK Parti Dilovası teşkilatı bu çıkış karşısında nasıl bir yol izleyeceği merak uyandırıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.